Şehit Yüzbaşı Diyarbakır'dan Konya'ya uğurlandı

Şehit Yüzbaşı Diyarbakır'dan Konya'ya uğurlandı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit olan Deniz Yüzbaşı Fatih Yaşar’ın naaşı düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketi Konya’ya uğurlandı.

Sokağa çıkma yasağının 71'inci gününde devam ettiği Sur ilçesinde dün akşam saatlerinde teröristlerle girdiği çatışmada başından vurulan ve kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak, şehit olan Deniz Yüzbaşı Fatih Yaşar için cenaze töreni düzenlendi. Asker Hastanesi'nde düzenlenen törene, Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı İbrahim Yavuz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç, şehidin kardeşi Serdar Yaşar ve yakınları katıldı.

Cenazenin alana getirilip, şehidin özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende konuşan Jandarma Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, al kanlarıyla bayrağa rengini veren ve vatan toprağının karış karış kanlarıyla sulayan kahramanların aralarından hiç ayrılmadığını belirterek, "Onlar daima Türk milletinin kalbinde yaşıyor. Hatıraları ve ruhları her zaman bizimle olacaktır. Teröristler halk üzerinde baskı, korku ve hendek kazıp barikat kurarak personelimize kahpe ve sinsice saldırmıştır. Vatandaşımızı silah zoruyla canlı kalkan olarak kullanmaktadır. Yol kesip vatandaşın seyahat özgürlüğünü engelleyerek masum insanları ve beşikteki bebekleri bombalayarak maskesini düşürmüş ve kirli yüzünü bir kez daha göstermiştir. Eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu imkanlardan faydalanarak insanlığa ve hukuka aykırı cinayet işleyenler ile bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesaplarını mutlaka vereceklerdir" dedi.

Konuşmaların ardından şehit için dualar okundu. Ardından Deniz Yüzbaşı Fatih Yaşar'ın naaşı memleketi Konya'ya gönderildi.

Törenin ardından askeri erkan ve protokol üyeleri şehit Deniz Yüzbaşı Fatih Yaşar'ın kardeşi Serdar Yaşar'a taziye dileklerinde bulundu.

Öte yandan, şehit Deniz Yüzbaşı Fatih Yaşar'ın evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.