Şehit Uzman Çavuş Özel son yolculuğa uğurlandı

Şehit Uzman Çavuş Özel son yolculuğa uğurlandı

Tunceli'de terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Özel, memleketi Gaziantep'te defnedildi

GAZİANTEP (AA) - Tunceli'de, güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Yakup Özel, Gaziantep'te toprağa verildi.

Şehit Özel'in Türk bayrağına sarılı naaşı, Şahinbey ilçesine bağlı Oğuzlar Mahallesi'ndeki babaevinde helallik alınmasının ardından Nakıpoğlu Camisi'ne getirildi.

Şehidin katafalka konulan tabutunun başına gelen annesi Sevim, babası Yücel, ablaları Meltem, Şeyda ve Sevgi ile ağabeyleri Ejder ve Sedat gözyaşı döktü.

Şehidin şapkasına sarılan ve fotoğrafını öperek yüzüne süren ağabeyi Ejder Özel, "Seni doğumuna bile ben götürdüm. Nasıl kıydılar sana. Kurban olurum sana kardeşim. Sen askersin diye oyun havalarında bile ağlardım, kimse bilmezdi. Telefonumdaki bebeklik fotoğraflarına bakar bakar severdim seni. Daha evlendirecektik. Düğününde paraları başına değil ayağının altına dökecektim, çünkü hiçbir para senden değerli değil." diyerek ağladı.

Kardeşinin şapkasını takan ve zaman zaman baygınlık geçiren ağabey Özel'i, askerler ve yakınları teselli etmeye çalıştı.

Cenaze töreni boyunca gözyaşı döken anne Sevim Özel ise şehidin fotoğrafını "küçük yavrum, uzun boylum" diyerek severken, en son Kurban Bayramı'nda gördüğü oğluyla 1 haftadır telefonla görüşemediğini söyledi.

Törene katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de teskin etmeye çalıştığı acılı anne, "Bugünleri de mi görecekmiş annen yavrum. Benim oğlum değilmişsin, devletin oğluymuşsun sen. Hasret gittim oğlum, anan ölseydi keşke. Benim yerimdi toprak, senin değil. Gitme dedim ama gücüm yetmedi oğlum. Dik duracağım hainler sevinmesin." diye feryat etti.

Öğlen namazının ardından il müftülüğü görevlilerinin Kur'an-ı Kerim okuduğu törende, 2 yıldır uzman çavuş olarak görev yapan şehit Özel'in cenaze namazını İl Müftü Yardımcısı Şaban Kondi kıldırdı.

Şehidin cenazesi, törenin ardından Gaziantep Asri Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Gaziantep İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, siyasi partilerin temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :