Şehit Özdemir'in berat ve onur belgesi ailesine teslim edildi

Şehit Özdemir'in berat ve onur belgesi ailesine teslim edildi

SAMSUN (AA) - Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi Tendürek Dağı bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mustafa...

SAMSUN (AA) - Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi Tendürek Dağı bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Özdemir'in şehitlik beratı ve onur belgesi, Samsun'un Terme ilçesinde yaşayan ailesine verildi.

Şehit Özdemir'in Sakarlı Mahallesi'nde ikamet eden ailesini, Kaymakam Emin Alıcı, Belediye Başkanı Şenol Kul, İlçe Jandarma Komutanı Başçavuş Nuh Yıldız, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Ünal ve askeri yetkililer ziyaret etti.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler imzalı şehitlik beratı ve onur belgesi, şehidin babası Recai ile annesi Ayşe Özdemir'e teslim edildi. Kur'an-ı Kerim okunan ve dua edilen ziyarette duygulu anlar yaşandı.

Kaymakam Alıcı, şehit Özdemir'i asla unutmayacaklarını belirterek, "Sizin evladınız artık devletimizin de evladı oldu. Bu şehitlik beratını sizlere takdim ediyorum." dedi.

Belediye Başkanı Kul da şehidin geride bıraktığı ailesinin en değerli emanetleri olduğunu vurgulayarak, "Mustafa'mız vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Gösterdiği yiğitlik ve cesaretle Türk milletinin varlığının, birlik ve beraberliğinin, vatan sevgisinin ölümsüz sembolü olarak hatırası sonsuza kadar kalbimizde yaşayacaktır." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :