Şehit Ömer Halisdemir'in adı Patani'de yaşatılacak

Şehit Ömer Halisdemir'in adı Patani'de yaşatılacak

İHH İnsani Yardım Vakfı'nca açılan 656 metrekare inşa alanına sahip okul, 240 öğrencinin istifadesine sunuldu

İSTANBUL (AA) - İnsan Hakları ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nca iki yıl önce Tayland Patani'de temelleri atılan, 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in adını taşıyan okulun açılışı gerçekleştirildi.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, "Birşeyyap Gönüllü Hareketi" ve "İHH İnsani Yardım Vakfı" iş birliğiyle yapılan okulda, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Ömer Halisdemir'in adı Patani'de yaşatılacağı bildirildi.

İHH'nın, eğitim olanaklarından mahrum kalan çocuklar için çalışmaların sürdüğü ifade edilen açıklamada, Tayland'ın Patani bölgesinde yaşayan halkın, eğitim ihtiyacını gidermek amacıyla okulun hayata geçirildiği belirtildi.

Eğitim projesinin, Tayland'ın güneyinde yer alan Patani'ye 52 kilometre uzaklıkta, yoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Jala bölgesinde, yetim ve yoksul çocukların eğitim alabileceği 2 katlı okul binasından oluşan okulun 6 sınıf, 1 kütüphane, laboratuvar, idari ofis ve öğretmenler odasından oluştuğu aktarılan açıklamada, 656 metrekare inşa alanına sahip ve 40 kişilik sınıfların yer aldığı okulun, 240 öğrencinin istifadesine sunulduğu bilgisi paylaşıldı.

Okulda vatanını seven yeni Ömer Halisdemirlerin yetiştirileceği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İslam ahlakına uygun olmayan zararlı alışkanlık ve davranışlardan nesilleri koruma amacı gözeten okulun hedefleri arasında çocukların entelektüel, duygusal, sosyal ve ruhsal gelişimini sağlayarak öz güven sahibi olmaları hedefleniyor. Şehit Ömer Halisdemir Okulu'nda yetimler ve ihtiyaç sahibi öğrenciler, fen ilimlerinin yanı sıra Kur'an-ı Kerim eğitimiyle birlikte yetiştirilecek. Önümüzdeki ay itibarıyla eğitime başlayacak okulla, bölgede yaşayan ve ihtiyaç sahibi yetim çocukların yüzü gülecek."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :