Şehit mezarlarının tahrip edildiği iddiası

Şehit mezarlarının tahrip edildiği iddiası

Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Sönmez:"Bu olay, define avcıları tarafından yapılmış ve mezarlar açık bırakılmıştır"

KARS (AA) - Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, bu yıl tamamlanan Sarıkamış Şehitlerini Anma ve Top Yolu Yürüyüşü güzergahında bulunan bazı şehit mezarlarının define avcıları tarafından tahrip edildiğini bildirdi. 

Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çimenli köyünden Çakır Baba Şehitliği'ne kadar olan güzergahta her yıl anma yürüyüşü düzenlendiğini anlattı.

Yürüyüş kapsamında Ziyarettepe mevkisindeki şehit mezarlarının incelendiğini ifade eden Sönmez, "Yürüyüşün tek üzücü noktası arkadaşlarımızın Ziyarettepe Şehitliği'nde şehit mezarlarının kazıldığını bulmaları olmuştur. Ziyarettepe 65 kilometrelik yürüyüşün 3. gününde gelinen, Çamlıkale köyüne yakın dev bir şehitliktir. 'Bu kadar da olamaz' dedirtecek bu olay, define avcıları tarafından yapılmış ve mezarlar açık bırakılmıştır. Bu saygısız davranış bize dağlarda bulunan şehitliklerimizin ne kadar sahipsiz kaldığının örneğidir" dedi. 

Sönmez, şehit mezarlarına herkesin sahip çıkması gerektiğini dile getirdi. 

Mezarlardaki tahribatın ispatlandığını vurgulayan Sönmez, "Böyle söylentiler vardı da ama bu artık ispatı. Halk arasında 'Ermeniler giderken şehitliklere altınlarını gömmüşler' gibi bir şayia çıkarmışlar. Bunu rüyasında gören gelip bir şehitlik kazıyor" şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı