Şehit korucuların ailelerine taziye ziyareti

Şehit korucuların ailelerine taziye ziyareti

Siirt Valisi Tutulmaz ile Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Sözen, Eruh ve Pervari ilçeleri kırsalında PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit düşen geçici köy korucusu Kunduracıoğlu ve Kamel'in yakınlarını ziyaret etti

SİİRT (AA) - Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ile Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Eruh ve Pervari ilçeleri arasındaki kırsal bölgede terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen geçici köy korucusu Enver Kunduracıoğlu ve Adil Kamel'in yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

Vali Tutulmaz ile Sözen ilk olarak korucu Kamel'in Pervari ilçesine bağlı Palamutlu köyünde yaşayan ailesini ziyaret etti.

Kamel ailesine ve tüm köy halkına başsağlığı dileyen Tutulmaz, terör örgütü PKK ile mücadelenin azim ve kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

"Bu kardeşlerimiz vatan, huzur ve güvenliğimiz için kahramanca şehit olmuşlardır. Terörün sonu getirilinceye kadar mücadele edilecek. Mekanları cennet olsun." diyen Tutulmaz, şehitlerin ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Tutulmaz, şehitlerin ailelerinin ve çocuklarının kendilerine emanet edildiğini vurgulayarak, devletin her zaman onların yanında olduğunu, her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağını belirtti.

- "Bu hain ellere Allah fırsat vermesin"

Sözen de 13 yaşındayken babasının terör örgütü PKK mensuplarınca alçakça katledildiğini aktardı.

Sözen, şunları kaydetti:

"Bu aziz vatanda binlerce yıldır barış ve kardeşlik içinde yaşadık. Dökülen gözyaşları hep aynı, ağıtlar Kürtçe, Türkçe, Arapça olsa da hep aynı. Bu ülkede paylaşamayacağımız hiçbir değer olamaz. Terör örgütünün yaptığı eylemlere bakın, sözde Kürtlerin davasını savunuyorlar. 6 bin Kürt kardeşimizi katlettiler, henüz ismi konulmamış bebeleri, yaşlı dedelerimizi haince katlettiler. Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne uzanan bu hain ellere Allah fırsat vermesin. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun."

Sözen, Ankara'da katıldığı bir toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in korucular için ilettiği taziye dileklerini ailelerle paylaştı.

İl Müftüsü Faruk Arvas'ın okudu duaların ardından Tutulmaz ve Sözen merkeze bağlı Pınarca köyüne giderek şehit korucu Kunduracıoğlu'nun ailesi ile görüştü.

Tutulmaz, aile bireylerine başsağlığı diledi.

Taziye ziyaretlerinde Vali Tutulmaz'a 3. Komando Tugay Komutanı Kurmay Albay Selçuk Yavuz, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, Pervari Kaymakamı Murat Kahraman, Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan, Siirt Gazi ve Şehit Aileleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Kazım Ensarioğlu eşlik etti.

Siirt'te PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda, Eruh ilçesi Akmeşe köyü kırsalında güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında çatışma çıkmış ve teröristlerin açtığı ateşte geçici köy korucusu Kunduracıoğlu ve Kamel şehit olmuş, geçici köy korucusu Refik Kamel yaralanmıştı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :