Şehit komandoları bayramda da unutmadı

Şehit komandoları bayramda da unutmadı

Kayseri'de 17 Aralık 2016'da 15 askerin şehit olduğu terör saldırısının yaşandığı otobüs durağında tuttuğu saygı nöbeti ile tanınan emekli Fevzi Kurtoğlu, şehitler anısına "Bayram nöbeti" başlattı- Kurtoğlu: - "Evimde oturup bayram yapamadım. Evlatlarımın

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, 17 Aralık 2016'daki terör saldırısında şehit düşen 15 askerin anısına saldırının yaşandığı otobüs durağında 40 günlük saygı nöbet tutan emekli Fevzi Kurtoğlu, Ramazan Bayramı'nda da şehitleri unutmadı.

1. Komando Tugayı'ndan çarşı iznine çıkan askerlere yönelik hain saldırının yapıldığı otobüs durağında 40 gün nöbet tutan ve nöbetinin 39'uncu gününü 15 askerini şehit veren tugayın önünde geçiren 63 yaşındaki Kurtoğlu, her ayın 17'sinde durakta askerlerin anısını yaşatmaya devam etti.

Ramazan Bayramı'nda da şehitleri unutmayan Kurtoğlu, bayram namazının ardından saldırının yaşandığı durağa gelerek "Bayram nöbeti" başlattı.

Fevzi Kurtoğlu, AA muhabirine, sabahın erken saatlerinde durağa geldiğini ve şehit 15 asker için buraya 15 Türk bayrağı astığını söyledi.

Şehitlerin anısının her an kalbinde olduğunu vurgulayan Kurtoğlu, "Evimde oturup bayram yapamadım. Evlatlarımın yanına gelip onlarla bayramlaşmak istedim." dedi.

Kayserili vatandaşlarla burada bayramlaştığını vurgulayan Kurtoğlu, şunları kaydetti:

"Buraya gelirken lokum getirdim. Durağı ziyaret gelen vatandaşlarımıza lokum ikram ediyorum. Çocuklar için balon da getirdim. Ben buranın ve şehitlerimizin anısının unutulmaması için çabalıyorum. Ömrüm yettiği sürece bu amaç için gayret edeceğim."

Öte yandan bazı Kayserili vatandaşlar da "Şehitler Durağı"na gelerek dua ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :