Şehit Kaymakam Safitürk'ün adı okulda yaşatılacak

Şehit Kaymakam Safitürk'ün adı okulda yaşatılacak

PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün adı, görev yaptığı ilçedeki bir liseye verildi - Öğrencilerden Danış:- "Kaymakamımızı çok seviyorduk. Okulumuzun ismi çok güzel oldu. Bu sayede kaymakamımız he

MARDİN (AA) - Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırı sonucu şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün adı, buradaki bir okulda yaşatılacak.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname ile Derik Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen ve 10 Kasım'da düzenlenen terör saldırısında şehit düşen Kaymakam Safitürk, ilçede sevgiyle yad ediliyor.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe girişinde bulunan Derik Anadolu Lisesinin adı, "Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Anadolu Lisesi" olarak değiştirildi.

Yeni tabelanın asıldığı okulda eğitim gören öğrenciler, isim değişikliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

- "Bu sayede kaymakamımız her zaman hatırlanacak"

Öğrencilerden Mustafa Danış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim gördükleri okula Kaymakam Safitürk'ün adının verilmesinden mutluluk duyduklarını söyledi.

Safitürk'ü çok sevdiklerini anlatan Danış, "Okulumuzun ismi çok güzel oldu. Bu sayede kaymakamımız her zaman hatırlanacak. Şehit Safitürk hizmet adamı ve çok iyi bir insandı. Kaybetmekten dolayı çok üzgünüz." dedi.

Ahmet Doğan Aktaş ise ilçe için güzel çalışmalar yapan Safitürk'ü kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Kendisini her zaman sevgiyle anacaklarını dile getiren Aktaş, "Kaymakam için üzgünüz ama okulumuza onun adı verildiği için mutluyuz." diye konuştu.

Şeyhmus Adar da Safitürk'ün çok iyi bir kaymakam olduğunu, okullarına onun isminin verilmesinden mutluluk duyduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :