Şehit eşleri ile anneleri unutulmadı

Şehit eşleri ile anneleri unutulmadı

Batman Valisi Deniz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla şehit ve gazilerin eşleri ve anneleri ile bir araya geldi - Deniz: "Şehit annelerimiz ve eşleri sizin bizdeki yeriniz bambaşkadır. Çünkü siz en kıymetli evlatlarınızı, eşlerinizi vatan, millet, b

BATMAN (AA) - Batman Valisi Ahmet Deniz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla şehit ve gazilerin eşleri ve anneleri ile buluştu.

Türkiye Petrolleri Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen programda Vali Deniz eşi Olcay Deniz ile karanfil dağıttığı kadınların gününü kutladı.

İslam'ın kadını yücelten bir din olduğunu vurgulayan Deniz, "Dinimiz tamamen kadınlarımızı yükselten, yücelten bir din. Bizim temel direğimiz ailedir, ailenin de temel direği kadınlarımızdır." dedi.

Türkiye'nin 2023 hedefine kadın ve erkek birlikte yürümesiyle sorunsuzca ulaşabileceğini belirten Vali Deniz, bu yüzden de kadının toplumun her noktasında temsil edilmesi gerektiğini söyledi.

Kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu dile getiren Deniz, şöyle konuştu:

"Kadınlarımıza yönelik şiddet, ayrımcılık, istismar, bunlar insanlık suçudur. Bunlarla mücadele etmek hepimizin asıl görevlerinden biridir. Kurtuluş mücadelesinde Anadolu kadını ne kadar cesaretli ve yürekli olduğunu bize gösterdi. 15 Temmuz'da da kadınlarımızın cesaretine bir kez daha şahit olduk. Kadınlarımız ülkemizin birlik ve beraberliğine sahip çıktılar."

- "Onları doğuran annelere şükranlarımı sunuyorum"

Vali Deniz, her kadının kıymetli olduğunu vurgulayarak, "Şehit annelerimiz ve eşleri, sizin bizdeki yeriniz bambaşkadır. Çünkü siz en kıymetli evlatlarınızı, eşlerinizi vatan, millet, bayrak ve ezan için şehit verdiniz. Afrin'de o yiğit kahramanlarımız terör örgütünü bitirmek için cesaretli bir şekilde mücadele ediyor. Onları doğuran annelere şükranlarımı sunuyorum, ellerinden öpüyorum." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :