Şehit eşinin buruk evinci

Şehit eşinin buruk evinci

Van'ın Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı bölgesinde yürütülen operasyonda terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada Eylül ayında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Şengül'ün eşi Merve Şengül, yeni doğan bebeğinin adını "Gökhan" koydu

AFYONKARAHİSAR (AA) - Van'ın Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı bölgesinde yürütülen operasyonda terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada 3 Eylül'de şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Şengül'ün adı, yeni doğan bebeğine verildi.

Eşi şehit olduğunda 7 aylık hamile olan Merve Şengül (23), Afyonkarahisar'daki özel bir hastanede doğum yaptı. Bir erkek bebek dünyaya getiren Merve Şengül, oğluna şehit olan eşinin ismini verdi.

Anne Merve Şengül, kuvöze alınan bebeğini ilk gördüğünde gözyaşlarına boğuldu. Bu sırada ağlamaya başlayan bebeğine "Ağlama Gökhan'ım neden ağlıyorsun" diyen Merve Şengül'ün bu sözleri, hastane odasında bulunanları duygulandırdı.

Bebeğini görünce oldukça duygulanan ve konuşmakta güçlük çeken Merve Şengül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bebeği dünyaya geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Bebeğine babasının ismini koyduğunu belirten Şengül, "Bebeğim 3 kilo 530 gram doğdu." dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı da 3 Eylül 2016'da Van'ın Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı bölgesinde şehit olan Gökhan Şengül'ün bebeğinin dün dünyaya geldiğini bildirdi.

- "Babasına yakışır bir çocuk olarak büyüteceğiz"

Bebeğin doğmasının hem aileye hem kendilerine moral olduğunu dile getiren Kumartaşlı, "Bebeğimizin ismi şehidimizin ismi oldu. Onun emaneti bizlerin şerefidir. Bebeğimiz önce Allah'a, sonra devlete, sonra bize emanettir. İnşallah sağlıklı bir şekilde büyüteceğiz. Babasına yakışır bir çocuk olarak büyüteceğiz." diye konuştu.

Uzman Çavuş Gökhan Şengül, 3 Eylül'de Van'ın Çaldıran ilçesinin Tendürek Dağı bölgesinde güvenlik güçlerince yürütülen operasyonda terör örgütü PKK mensupları ile çıkan çatışmada şehit olmuş, cenazesi, 5 Eylül'de memleketi Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde defnedilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :