"Şehit Çocuklarına Destek Projesi"

"Şehit Çocuklarına Destek Projesi"

İzmir'de bir firmanın "Şehitlerimizin emanetine sahip çıkalım" sloganı ile başlattığı proje ile şehit çocuklarının hayatına "birebir dokunulması" hedefleniyor

İZMİR (AA) - İzmir'de bir firma "Şehitlerimizin emanetine sahip çıkalım" sloganı ile Şehit Çocuklarına Destek Projesi başlattı.

Globe Stone Dünya Taş AŞ yöneticisi Önder Öztunalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırladıkları sosyal sorumluluk projesiyle her bir şirket çalışanının, öğrenime devam eden şehit çocuklarına, maddi desteğin yanında hedeflerine ulaşmada yol göstericilik yapacağını belirtti.

Öztunalı, gönüllülük esası ile hayata geçirdikleri projede çocuklara, ihtiyaçları doğrultusunda eğitim, psikolojik danışmanlık, kariyer planlama, spora ve sanata yönlendirme gibi konularda destek vereceklerini belirterek, "Şehitlerimiz bu ülke için canlarını verdiler, millet olarak bize de bu konuda sorumluluklar düşüyor. Biz de şirket ve bu şirketin çalışanları olarak, bu desteği birebir çocuklarımızın hayatına dokumak istiyoruz. Projenin uzun vadeli yaşayan bir proje olmasını istiyoruz." dedi.

Projeyi Türkiye geneline yaymayı hedeflediklerini dile getiren Öztunalı, "Proje yeni bir fikir, önümüzde yapılmış örnekler yok açıkçası. Yapılacak etkinlikler kalpten gelen doğaçlama fikirler olacak. Projeyi modelleyip yapmak isteyen şirketlere ulaşarak, destek olmak isteyenlerle paylaşacağız. Bizim için asıl başarı bu olur." diye konuştu.

Öztunalı, serbest dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen'in, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda projeyle ilgili kamuoyunda farkındalık oluşturmak için Antalya'da 100 metre dalış rekoru denemesi yapacağını kaydetti.

İzmir Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hatice İşbilen de projede emeği geçenlere teşekkür ederek, "Projeleri çok güzel, özel sektörün bize bu şekilde destek vermesi gurur verici, demek ki unutulmadılar. Çocuklarımız bizim için çok önemli çünkü şehitlerimizin emaneti. Onlara ağabeylik, ablalık, maddi ve manevi destek sağlayacaklar." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :