Şehit Babasından Çözüm Süreci'ne Destek

Şehit Babasından Çözüm Süreci'ne Destek

Bingöl'de 3 yıl önce çatışmada şehit düşen uzman çavuş Kemal Özdoğan'ın babası Özdoğan:"Keşke son şehit bizim evladımız olsaydı"

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Bir operasyonda yakalanan PKK terör örgütü üyesine üşümemesi için montunu vermesiyle bilinen, şehit jandarma uzman çavuş Kemal Özdoğan'ın babası İsa Özdoğan, "Keşke son şehit bizim evladımız olsaydı" dedi. 

Uzman Çavuş Özdoğan, şehit edilişinin 3'üncü yılında ailesi ve yakınları tarafından mezarı başında dualarla anıldı.

İsa Özdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu Kemal'in 24 Nisan 2012'de vatani görevini yaptığı Bingöl'ün Genç ilçesinde şehit olduğunu belirtti. Oğlunun şehit haberi ile evlerine ateş düşürdüğünü dile getiren Özdoğan, geçen üç yıla rağmen yokluğuna alışamadıklarını söyledi.

Acılarının hala dinmediğini ifade eden Özdoğan şunları belirtti:

"Çok zor durumdayız. Acısı gün geçtikçe artıyor, azalmıyor. Allahım bu acıyı kimseye vermesin. Bizim başımıza geldi. Evladımız şahitlik mertebesine, en güzel mertebeye yükseldi. Benim oğlum şehit oldu, başka çocuklar şehit olmasın. Biz dualarımızda 'keşke son şehit bizim evladımız olsa dedik. Ama olmadı. Yine şehitler verdik. Komşumuzun çocuğunun şehit edilmesi bizim acımızı azaltmaz. Biz bu işin bitmesini istiyoruz. Bitmesi de gerekiyor. Şehit aileleri olarak biz bağrımıza taş bastık."

-''Üşüdüğünü söyleyen teröriste montunu vermişti- 

Şehit jandarma uzman çavuş Kemal Özdoğan, şehit edilmesinden iki hafta önce Bingöl'de yakalanan ve üşüdüğünü söyleyen yaşı küçük bir teröriste montunu vermişti. 

Kaynak:Haber Kaynağı