Şehit annesinin gözyaşları

Şehit annesinin gözyaşları

Hakkari'de terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Regaip Şahin'in ailesi, çocuklarının şehit olduğu toprakları ziyaret etti

HAKKARİ (AA) - YILMAZ KAZANDIOĞLU-NEVZAT TAŞ - Hakkari'de terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Regaip Şahin'in ailesi, çocuklarının şehit olduğu toprakları ziyaret etti.

Genelkurmay Başkanlığı, Yüksekova ilçesine bağlı Deryan Tepe bölgesinde 22 Temmuz 2012'de teröristlere yönelik operasyonda helikopterin düşmesi sonucu 6 arkadaşı ile şehit olan Uzman Çavuş Regaip Şahin'in Sakarya'da yaşayan babası Hayrettin, annesi Sevim Şahin ile 2 kardeşini, iki gün süresince Hakkari'de misafir etti.

Van'dan helikopterle şehit Regaip Şahin'in görev yaptığı Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığına götürülen aile, burada Tuğgeneral Ahmet Otal, kurmay başkanı Kurmay Albay Ömer Faruk Özköse ve Mehmetçik tarafından karşılandı.

Tuğgeneral Otal ile görüştükten sonra kurmay başkanı Özköse ile şehit oğullarının görev yaptığı 5. Dağ ve Komando Taburu 14. Komando Bölüğüne giden acılı aile, oğullarının silah arkadaşları tarafından çiçeklerle karşılandı.

Duygusal anların yaşandığı ziyarette silah arkadaşlarının, Regaip Şahin'in fotoğrafını ailesine hediye etmesi üzerine gözyaşlarına hakim olamayan anne Sevim ile baba Hayrettin Şahin, uzun süre ağladı.

-Yatağına dokunup gözyaşı döktü

Askerler tarafından teskin edildikten sonra oğlunun yattığı koğuşa giden ve yatağına dokunup gözyaşı döken anne Sevim Şahin'i, Albay Özköse teselli etti.

Daha sonra oğlunun silah arkadaşlarıyla karavanadan yemek yiyen aile, askerlerle Tugay Şehitliğinde şehitler için dua etti.

Baba Hayrettin Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarının şehit olduğu yeri görmek ve silah arkadaşlarıyla tanışmak için Hakkari'ye geldiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Bizim için şehitlik önemlidir. Vatanımız milletimiz sağ olsun. Bana, eşime ve çocuğuma silah verseler gider çocuğum gibi savaşırım. Bizde birkaç çapulcuya bayrağımızı, vatanımızı bırakacak göz yok. Bayrağımızı, vatanımızı seviyoruz. Kimse bu işlere girişmesin, kimsenin eline bir şey geçmez, kimseye de vatanımızı bırakmayız. Biz vatanımızda, bayrağımız altında hep birlikte yaşamak istiyoruz."

Ziyaret süresince gözyaşı döken ve konuşmakta güçlük çeken anne Sevim Şahin ise "Kader böyleymiş. Vatan sağ olsun. Oğlumun arkadaşları ile tanıştım, çok memnun oldum. Oğlumun şehit olduğu yeri de göreceğim. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın" ifadelerini kullandı.

Buradaki ziyaret sonrası helikopterle Deryan Tepe bölgesine giden Şahin ailesi, çocuklarının şehit düştüğü bölgeyi helikopterden görme fırsatı buldu. Komutanlardan olayla ilgili bilgi alan aile, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığında Tümgeneral Halil İbrahim Ergin tarafından misafir edildikten sonra memleketlerine uğurlandı.

Kaynak:Haber Kaynağı