Şehit annesinden "duygu yüklü" mektup

Şehit annesinden "duygu yüklü" mektup

Hakkari'deki komandolara atkı örüp gönderen kadınlara ilham kaynağı olan şehit Yüzbaşı Özgür Özekin'in annesi Aliye Özekin, kendilerine destek sağlayan Muğla Valisi Çiçek'e gözyaşlarıyla yazdığı mektupla teşekkür etti- Mektuptan:- "Yiğit kahramanımın, Çuk

MUĞLA (AA) - DURMUŞ GENÇ - Hakkari'deki komandolara atkı örüp gönderen kadınlara ilham kaynağı olan şehit Yüzbaşı Özgür Özekin'in annesi Aliye Özekin, kendilerine destek veren Muğla Valisi Amir Çiçek'e "duygu yüklü" mektubuyla teşekkür etti.

Fethiye'de yaşayan şehit annesi Özekin, Vali Çiçek'i ziyaret etti. Özekin'e, Amir Çiçek'in eşi Hülya Çiçek ile Kaymakam Ekrem Çalık'ın eşi Zeynep Çalık eşlik etti.

Vali Çiçek'e atkı ve Türk bayrağı armağan eden Özekin, kendisine bir de gözyaşlarıyla yazdığı açık mektubu verdi.

Özekin'in mektubunda şu ifadeler yer aldı:

"Acımı, yasımı anlatmaya kelimeler yetmez. İlk günden bugüne değerli eşinizle hep yanımda olmanız, acımı yürekten samimiyetle paylaşmanız bize büyük destek oldu. Yiğit kahramanımın, Çukurca dağlarında sevgisini, hayallerini, gençliğini, umutlarını, vatanı, bayrağı uğruna feda ederek şehit oluşu hepimizi yaktı. Yürek acımız, onurumuz, gururumuz oldu. Cephedeki tüm Mehmetçikleri, Özgürleri çok seviyoruz. Şehit annesi olarak onları çok seviyorum. Başka analar yanmasın diye dua ediyorum. Devletimiz sağ olsun, onların maddi olarak hiçbir şeye ihtiyacı yok. Bizim yaptığımız sembolik, manevi değeri büyük, ilmek ilmek sevgi ve dualarla örülmüş atkılarımız desteklerinizle yerine ulaştı. O yiğitlerimizin tek tek arayıp mutluluklarını paylaşmaları bana nasip oldu. Allah sizlerden razı olsun."

- "Ailelerinin yanına gitmeden bana geldiler"

Aliye Özekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun şehadetinin 149. günü olduğunu söyledi.

Yazdığı mektupta duygularını ifade ettiğini anlatan Özekin, "Yurdun her köşesinde vatani görevini yapan askerlere Türk anaları olarak yanlarında olduğumuzu hissettirmek amacıyla bu çalışmayı yaptım. Devletimiz sağ olsun, onların zaten hiçbir eksiği yok. Onlar sadece yanlarında olduğumuzu hissetsinler istedim. Oğlumla ve tüm şehitlerimizle gurur duyuyorum. Onların yolundayız. Onlara bir nebze olsa sevgi gönderebilsek, dua gönderebilsek destek oluruz." dedi.

Şehit annesinin, Türk annesinin metanetli olma zorunluluğu bulunduğunu dile getiren Özekin, ördükleri atkıları alan askerlerin tek tek kendisini telefonla arayarak teşekkürlerini ilettiğini belirtti.

Özekin, "Hakkari'de görev yapan Mehmetçikler, izne çıktıklarında ailelerinin yanına gitmeden önce Fethiye'ye beni ziyarete geliyor. Askerlerimiz elimi öpüp duamı istiyor. O zaman çok mutlu oluyorum. Son olarak oğlumun Irak'ta görev yapan silah arkadaşı Binbaşı Özgür, görev dönüşü ilk benim yanıma geldi. Duygusaldık. Çok mutlu oldum. Allah hepsinden razı olsun." diye konuştu.

Ziyaret sırasında zaman zaman gözyaşlarını tutamayan Özekin'i, Vali Çiçek ve Kaymakam Çalık'ın eşleri teskin etmeye çalıştı.

- "Oğlunun silah arkadaşlarını da unutmadı"

Vali Çiçek de Özekin'in yaptığı çalışmanın, Türk kadınının özverisinin, merhametinin ve duygusallığının çok güzel bir örneği olduğunu vurguladı.

Şehit anneleri, babaları, eşleri ve çocuklarının kendilerine emanet olduğunu belirten Çiçek, şunları kaydetti:

"Şehitlerimiz, vatanın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birliği, bayrağımızın ebediyen dalgalanması için, Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için canlarını seve seve feda etti. Kanlarını bu vatan için akıttı. Elbette ki şehit yakınlarımızın her sıkıntılarında yanlarındayız. Şehit annemiz, kendi acısının yanında oğlunun silah arkadaşlarını da unutmadı. Hakkari'de kış şartlarında görev yapan Mehmetçikler için el emeği göz nuruyla kaşkol dokumuş. Annemizden ilham alan Fethiyeli kadınlar bir araya gelip bu rakamı 500'e çıkardı. Her bir kaşkolun üzerine de mektup yazarak, bizden göndermemizi istediler. Hakkari'deki Mehmetçiklerimize 500 kaşkol mektupla ulaştı."

Özekin'in elini öpen Çiçek, şehit anneleri için ne yapsalar az olduğunu söyledi.

Şehit annesinin kendisine yazdığı mektubu okuyan Vali Çiçek, duygularının tarifsiz olduğunu belirtti.

- "Tüm askerlerimizin annesi olmaya hazır"

Hülya Çiçek ise Menteşe ilçesi Yeşilyurt Mahallesi'nde kadınlar tarafından dokuma tezgahlarında hazırlanan atkıları da kısa sürede, zorlu şartlarda görev yapan askerlere göndereceklerini bildirdi.

Geçen yıl da böyle bir çalışma yaptıklarını anlatan Çiçek, şöyle konuştu:

"Amacımız, Mehmetçiklerimiz sadece anne sıcaklığını yanlarında hissetsin, güçlerini oradan alsın. Bu konuda önderlik eden şehidimizin annesi Aliye Özekin'e yürekten teşekkür etmek lazım. Kendisine bu anlamda büyük saygımız var. Aliye annemiz bir tek kendi evladının değil tüm askerlerimizin annesi olmaya hazır. Hepsini öyle güzel kucakladı ki bulunduğumuz yerdeki birçok anneyi o teşvik etti."

Zeynep Çalık ise şehit annesini sık sık ziyaret ettiğini bildirdi. Çalık, şöyle devam etti:

"Son ziyaretimde 'Özgür'ün kaldığı yerden devam etmek istiyorum, Özgür'ümün askerlerinin gidip çamaşırlarını yıkayayım, ütülerini yapayım' demişti. Bu beni çok duygulandırdı. Annemize onu yapamayacağını söyledik ancak onu rahatlatmak için böyle bir çalışma içine girdik. Hanımlarla konuşurken örgü gündeme geldi. Gün içinde 160 kişi olduk. Sonra bu sayı yükseldi, 500'ü buldu. Tüm hanımlar anne dualarıyla atkıları ördü. Yapan anneler ve alan askerlerimiz çok mutlu oldu. Burada en çok şehidimizin annesi mutlu oldu."

Fethiye'de aralarında şehit Yüzbaşı Özgür Özekin'in annesi Aliye Özekin'in de bulunduğu bir grup gönüllü kadın, ördükleri atkıları Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Dağlıca 2. Hudut Tugay Komutanlığında vatani görevini yapan askerlere göndermişti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :