Şehit ailelerini anlatan belgeselin galası yapıldı

Şehit ailelerini anlatan belgeselin galası yapıldı

Yönetmenliğini Nurettin Bülbül'ün üstlendiği "Çok Özledim" adlı belgeselin ilk gösterimi, Afyonkarahisar'da gerçekleştirildi

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'da, şehit ailelerini anlatan "Çok Özledim" adlı belgeselin galası yapıldı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğinin kuruluşunun 101. yılı dolayısıyla, yönetmenliğini Nurullah Bülbül'ün üstlendiği belgeselin ilk gösterimi gerçekleştirildi.

Derneğin İkinci Başkanı Hülya Durmaz, bir otelde düzenlenen galada, genel merkezleri ve Afyonkarahisar şubelerinin ortak çalışması sonucu çekilen belgeselde, şehit anne ve babalarının evlatsız geçen yıllarının anlatıldığını söyledi.

Belgeselle toplumda farkındalık yaratılmasının hedeflendiğini belirten Durmaz, "Hayallerini, umutlarını geride bırakarak, vatan topraklarını korumayı ibadet sayan şehitlerimizin hatıralarını canlı tutmayı, geride kalan gözü yaşlı ailelerin, evlatlarını, eşlerini, kardeşlerini son yolculuklarına uğurlarken bile 'Vatan sağ olsun' diyebilen o yüce gönüllü şehit yakınlarının acılarına ortak olmayı amaçladık." dedi.

Derneğin Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ise şehit ailelerine ve gazilere fahri hizmet vermeye çalıştıklarını kaydetti.

Kumartaşlı, dernek başkanlarının bundan sonraki görevinin, şehitlerin geride bıraktıkları emanetlerinin yanında bulunmak olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından, Afyonkarahisar'daki iki şehit ailesinin yaşadıklarını anlatan "Çok Özedim" adlı belgeselin gösterimi yapıldı. Gösterim sırasında duygusal anlar yaşandı.

Bülbül, gösterimin ardından yaptığı konuşmada, şehitlerin ve ailelerinin anlaşılması için böyle bir belgesel çalışması yaptıklarını anlattı.

Bunun için şehit aileleri ile tanıştıklarını ifade eden Bülbül, şunları kaydetti:

"Yönetmen olarak bir yıldır bu konu üzerinde çalışıyorum. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Şehit aileleri çok vakur yürekli, çok kutsal insanlar. Bunu bütün Türkiye'deki insanların bilmesi gerekiyor, o insanları anlaması gerekiyor. Şehidin ne olduğunu, şehit ailesinin ne olduğunu anlatmak istedik. Farkındalık oluşturmak istiyoruz. Şu bilinmelidir ki bu vatan kolay kurulmadı. Kolay da gitmeyecek. Bu evlatlar ne bu bayrağı, ne bu vatanı kolay kolay vermez, bunu öğrendik."

Gecede, belgeselin çekimine ve dernek çalışmalarına katkı sunan kişi ve kurumlara onur belgeleri de verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :