Şehit aileleri ve gazilerden "Zeytin Dalı"na destek

Şehit aileleri ve gazilerden "Zeytin Dalı"na destek

Terörle mücadelede bugüne dek 254 evladını şehit veren Osmaniye'deki şehit aileleri ve gaziler, TSK'nın Afrin'de terör örgütü PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklerken, göreve hazır oldukları mesajını verdi- Şehit annesi Tı

OSMANİYE (AA) - MUZAFFER ÇAĞLIYANER - Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütü PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nı terörle mücadelede bugüne kadar 254 evladını şehit veren Osmaniye'deki şehit aileleri ve gaziler memnuniyetle karşıladı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin terörle mücadelede 1984 yılından bu yana 254 evladını şehit verdiğini anımsattı.

Çok sayıda Osmaniyelinin de vatan savunmasında gazi olduğunu hatırlatan Öksüz, ülkenin güvenliği, birliği ve beraberliği için her zaman göreve hazır olduklarını söyledi.

Öksüz, Zeytin Dalı Harekatı'nı gururla takip ettiklerini anlatarak, "Şehit yakınları ve gaziler olarak Mehmetçik'e güvenimiz tam. Allah onların yar ve yardımcısı olsun. Bu operasyonun PYD/PKK lanetinin kökü kazınana kadar devam etmesini istiyoruz. Bu konuda üzerimize düşen görev neyse yapmaya hazırız." dedi.

Harekatın başarıyla tamamlanacağına inançlarının tam olduğunun altını çizen Öksüz, "Biz de sonuna kadar ordumuzun, devletimizin arkasındayız, yanındayız. Eğer gerekirse askere tekrar gitmeye ve yarım kalan görevimizi tamamlamaya da hazırız." diye konuştu.

- "Tekrar çağırsınlar yine giderim"

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 1999 yılında arama tarama faaliyeti sırasında mayına basarak sağ elini kaybeden gazi Murat Gök de TSK'nın yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklediğini ve devletin sonuna kadar yanında olduğunu söyledi.

Görev verildiği takdirde cepheye gidebileceğini vurgulayan Gök, "Gerekirse yarım kalan görevimi tamamlamayı canı gönülden istiyorum. Tekrar çağırsınlar yine giderim. Her zaman askerimizin ve devletimizin yanındayız." dedi.

Diyarbakır'da 1994 yılında şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Ahmet Tıraş'ın annesi Seher Tıraş ise bir şehit annesi olarak terörün bitmesini canı gönülden istediğini ifade etti.

Harekata katılan askerlerin başarılı olmasını dileyen Tıraş, "Allah onların yar ve yardımcısı olsun. Her zaman yanlarındayız, arkalarındayız. Biz de bu konuda her şeye varız. Terörün bitirilmesi konusunda çalışıldığı için mutluyuz. İnşallah bir daha şehit haberi almayız." dedi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 1995 yılında terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada şehit olan Jandarma Er Hasan Kubat'ın babası Mustafa Kubat da şehit yakınları olarak terörün bitmesini istediklerini söyledi.

Her şehit haberinde yüreklerinin bir kez daha yandığını belirten Kubat, "Gerekirse ben de cepheye giderim. Yeter ki bir daha şehit gelmesin." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :