Şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar

Şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar

İçişleri Bakanı Ala, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da gerçekleştirilen operasyonlarda 42.8 milyon kök kenevir bitkisinin söküldüğünü, 8.8 ton esrar ile 18 ton patlayıcı maddenin ele geçirildiğini bildirdi

ANKARA (AA) - İçişleri Bakanı Efkan Ala, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da gerçekleştirilen operasyonlarda 42.8 milyon kök kenevir bitkisinin söküldüğünü, 8.8 ton esrar ile 18 ton patlayıcı maddenin ele geçirildiğini bildirdi.

Bakan Ala, şehit aileleri ile gaziler onuruna düzenlenen Vilayetler Evi'ndeki iftar programındaki konuşmasına, şehit yakınları, gaziler ve aileleri ile köy korucularının idrak edilecek Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını kutlayarak başladı.

Ülkenin birliği ve dirliği için hayatlarını feda eden şehitlerin ailelerine, "Türkiye tarihiyle, kimliğiyle, milletiyle bir büyük devletin mirasçısı ve büyük bir devlettir. Bu büyük milleti devleti korumak için daha da yukarılara çıkarmak için herbirimiz çeşitli vesilelerle bedeller ödüyoruz ama bu millet için bu topluluk şu anda en yüksek en büyük bedeli ödemiş topluluktur" diye seslenen Bakan Ala, İstanbul Atatürk Havaalanı’nda yaşanan terör saldırısı nedeniyle birçok ülkenin güvenlikten sorumlu yetkililerinin ve İçişleri Bakanları'nın kendisi arayarak veya mesaj atarak taziyelerini sunduğunu bildirdi.

Kendisini arayan yabancı ülkelerin güvenlik yetkililerine küresel teröre karşı taziyelerin dışında ondan daha fazlasını beklediklerini önemle vurgulayarak ilettiğini belirten Ala, Türkiye'nin şaha kalkmaya çalıştığında çeşitli vesilelerle etraftan ittifaklarla koalisyonlarla saldırılar gerçekleştirildiğine dikkati çekerek, "Bir küresel işbirliğine ihtiyaç var. Bir birlikteliğe ihtiyaç var ki bu meseleler daha az maliyet verilerek çözülebilsin." dedi.

Dün Atatürk Havaalanı'nda yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden ve yaralanan birçok miletten ve dinden insan olduğuna dikkati çeken Ala, saldırıyla ilgili devam eden soruşturmada çok önemli bilgi ve bulgular elde edildiğini belirterek, "Bu meselelere biz Türkiye'nin kendisine yakışır biçimde yaklaşıyoruz." diye konuştu.

Ala, bugüne kadar 144 ülkeden 49 bin 929 kişiye giriş yasağı konulduğunu ve 98 ülkeden 3 bin 587 kişinin sınır dışı edildiğini vurgulayarak, bunların terör olayları tekrar yaşanmasın diye yapıldığını ifade etti.

"Dünyada Türkiye’den daha kararlı, daha yüksek düzeyde tedbir alan ülke yok" diyen Ala, teröre karşı birlikte hareket etmenin önemine değinerek, "Diğer ülkelere de 'gelin bizimle birlikte olun. Suriye'de düzeni kuralım orada kardeşlerimize de bu kadar eziyet yapılmasın. Irak’ta da Afganistan’da da düzen kurulsun. Taşın altına elinizi koyun, aksi takdirde taş başınıza düşüyor’ diyoruz. Ümit ediyorum ki daha fazlasını el birliğiyle gerçekleştirebiliriz." ifadelerini kullandı.

Ala, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz son derece kararlı ne yaptığını bilen bir politikayla hem içerideki hem dışarıdaki Türkiye düşmanlarının üzerine gerektiği gibi gidiyoruz, gideceğiz. Bu konuda asla bir tereddütümüz yok, duraksamamız yok. Bu şehitlerimize, gazilerimize, ülkeye olan borcumuzdur."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da zaman zaman dile getirdiği gibi Türk bayrağındaki yıldızı gördüğünde aklına şehitlerin geldiğini belirten Ala, Doğu'da Güneydoğu'da terör örgütlerine yönelik bir mücadelenin verildiğini hatırlattı.

Terör örgütüne yönelik bu mücadelede Doğu'daki 12 ilçenin çeşitli mahallelerine çeşitli biçimlerde tuzaklamalar yaptıklarını ve böylelikle teröristleri oralara soktuklarını kaydeden Ala, asker, polis ve korucuların koordinesinden buraların teröristten temizlendiğini hatırlattı.

- "Bu millete zarar verebilirler ama sonuca erdiremezler"

"Bu millete zarar verebilirler ama sonuca erdiremezler." diyen Ala, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Başkalarının maşası olanlara sesleniyorum. Saldırdığınız beraber orada yaşadıklarınızdır. Sizin başka vatanınız var mı? Öldüğünüz zaman nereye gömülüyorsunuz? Geleceğiniz zaman nereye döneceksiniz? Yakalandığınızda nerede yargılanacaksınız? Gelin aklınızı başkalarına kiraya vermeyin. Başkalarının maşası olmayın. Onlar bu ülkeyi kendi elleriyle bu ocağı karıştırmaya çalıştılar elleri yandı, yedi düvelin elleri yandı Kurtuluş Savaşı'nda. Şimdi sizi maşa olarak kullanıyorlar kendi elleri yanmasın diye sizi ateşe atıyorlar. Sizinle birlikte bu ülkenin evlatlarını yakmaya çalışıyorlar ama bizim gönlümüz de onların ateşini söndürecek."

Doğu'daki 12 yerleşim birimindeki temizlikten sonra kırsal kesimde büyük bir operasyon yürütüldüğünü belirten Bakan Ala, terör örgütü ile uyuştucu ticareti arasında bağlantı olduğunun tespit edildiğini ifade etti. Terör örgütünün miletti zehirlemek için kırsalda uyuşturucu yetiştirdiğini söyleyen Bakan Ala, yapılan operasyonlar kapsamında 42.8 milyon kök kenevir bitkisinin söküldüğünü, 8.8 ton esrar ele geçirildiğini kaydetti. Söz konusu operasyonlar kapsamında 18 ton patlayıcı maddenin de yakalandığını ifade eden Ala, "Aslında biz sadece terör örgütü ile mücadele etmiyoruz. Bir uyuşturucu şebekesiyle mücadele ediyoruz. Uyuşturucuyla ile terörü birlikte götürenlerle mücadele ediyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin bölgesinde bir "istikrar adası" olduğunu vurgulayan Bakan Ala, milletin metaneti ve sabrının mücadele sırasında kendilerine güç verdiğini söyledi.

Sorunlar karşısında ümitsizliğe yer olmadığını da ifade eden Ala, "Biz bunlarla mücadele ettik ediyoruz, başardık, başaracağız. Milletin tarihine layık bir geleceği sizlerin çocuklarınıza da inşa edip sunacağız" şeklinde konuştu.

Programa Bakan Ala'nın yanı sıra Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akdeniz, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem, İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, Ankara Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ferdi Korkmaz da katıldı.

Yemeğin ardından Bakan Ala, katılanları tek tek masalarında ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :