Şehit aileleri ve gaziler iftarda buluştu

Şehit aileleri ve gaziler iftarda buluştu

Konya Valisi Yakup Canbolat, "Şehitlerimiz bizim istiklalimizin, bu topraklardaki şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleridir." dedi.

Konya Valiliği tarafından şehit aileleri ve gaziler için iftar verildi. Vali Canbolat, Bayır Diamond Otel’de verilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, şehadetin İslam dininde önemli bir yer tuttuğunu söyledi.  Peygamberlikten sonra en önemli manevi mertebenin şehitlik olduğunu ifade eden Canbolat, "Hepimiz biliyoruz ki şehitlerimiz bizim istiklalimizin, bu topraklardaki şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleridir." diye konuştu.

sehit-ailelerine-iftar--(13).jpg

Canbolat, aziz şehitlerin kahramanlık ve fedakarlıklarının, milletin varlık sebebi olduğunu dile getirerek, şehit ailelerine şöyle seslendi: "Sizler en değerli varlıklarınız olan eşinizi, oğlunuzu kardeşlerinizi, bazılarınız da babalarını bu vatan için şehit verdi. Bunun dünyada her hangi bir karşılığı söz konusu olamaz. Bu vatan, bu bayrak, bu aziz millet adına bundan daha değerli ve daha büyük bir fedakarlık yoktur. Bizler, ne yaparsak yapalım sizlerin hakkını ödeyemeyiz. Şehitlerimizin emaneti olan sizlere sahip çıkmak, milletimiz adına bizim yapabileceğimiz en önemli görevidir. Şehitlerimizin siz değerli ailelerine ve kahraman gazilerimize olan vefa borcumuzun gereği olarak, valiliğimiz ve tüm devlet kurumları sizlerin destek ve taleplerini imkanlar el verdiğince yerine getirmek bizler için de mutluluk kaynağı olacaktır."

 

İftara, bürokrasiden; Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, İl Jandarma Komutanı İsmet Cansaran, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fidan Yüksel, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Kemal Kuku, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ali Gökpınar, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, Baro Başkanı Mustafa Aladağ, Meram Kaymakamı Resul Çelik, ve  kurum müdürleri katılırken siyaset dünyasından ise AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti Konya Milletvekillerinden Leyla Şahin Usta, Ziya Altunyaldız, Hacı Ahmet Özdemir, MHP Konya İl Başkanı Murat Çicek, Konya Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KSO Başkanı Memiş Kütükçü, KTB Başkanı Hüseyin Çevik, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Recep Pakdemir, KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, ilçe belediye başkanları şehit aileleri ve gaziler katıldı. Servet R. Çolak-Memleket

sehit-ailelerine-iftar--(16).jpg

sehit-ailelerine-iftar--(21).jpg

sehit-ailelerine-iftar--(26).jpg