Şehit aileleri Müslim'den hesap sorulmasını istiyor

Şehit aileleri Müslim'den hesap sorulmasını istiyor

Şehit aileleri, Çekya'nın başkenti Prag'da gözaltına alınan terör örgütü PYD/PKK'nın eski eş başkanı Salih Müslim'in Türkiye'ye iade edilmesini ve mahkemede hesap vermesini istiyor- Şehit Taşdemir'in babası:- "Müslim'in bir an önce Türkiye'ye iade edilmes

HATAY (AA) - KADİR YILDIZ - Terörle mücadele sırasında evlatları veya yakınları şehit olan aileler, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslim'in Çekya tarafından Türkiye'ye iade edilmesinin ardından yargılanacağı mahkemede gerekli cezayı almasını talep ediyor.

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde şehit olan polis Ahmet Alp Taşdemir'in babası İbrahim Taşdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Müslim ve onun gibilerin binlerce insanın kanını emdiğini, çocukları yetim, kadınları da dul bıraktığını söyledi.

Bunların hem Türkiye'yi hem de Suriye'yi terörle oyalamak istediğini ifade eden Taşdemir, Müslim'in Batı'nın güdümünde, onların uşaklığını yapan bir elebaşı olduğunu anlattı.

Taşdemir, Müslim'in yakalanmasından memnun olduklarını dile getirerek "Onun gibiler de yakalanmalı. Onlar adaletin önünde bağımsız Türk mahkemeleri önünde bu yaptıklarının hesabını verecekler. Terör listesinde bulunan diğer azgınlar diğer teröristler de yakalanmalı. Onlar da Türk adaleti önünde hesabını vermeliler. Zeytin Dalı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının da 2 bin 59'a ulaştı. Burada cehennem meleklerinin başkanı Malik'e de çok iş düştü." şeklinde konuştu.

- "Bunlar bizim yüreğimizi soğutuyor"

Müslim'in bir an önce Türkiye'ye iade edilmesini beklediklerini aktaran Taşdemir, "Adalet önünde hesap verecekler. Bu bir nebze şehit babası olarak benim gönlümü ferahlatacak ve başka masum yavruların terör örgütünce kandırılmasını engelleyecek. Bizim ordumuz şu an Afrin'de, terör oluşumlarını engellemek, masum halka rahat nefes aldırmak için." dedi.

Türkiye'nin yaptığı çalışmalarla huzurlu bir Suriye inşa edileceğine inandıklarını anlatan Taşdemir, şöyle konuştu:

"Müslim'in yakalandığı haberini alınca oğlumla konuştum. Şehidimle konuştum, 'Sana kurşun sıkanların elebaşları nasıl teker teker adaletin eline düşüyor.' dedim. Bunlar bizim yüreğimizi soğutuyor. Hesap sorulacak, iki artı iki dört eder, nasıl bu kadar kesinse ondan bu hesabın sorulması da kesin. Benim devletimden zerre kadar şüphem yok. Cumhurbaşkanımıza inanıyor ve güveniyoruz. Bu teröristlerden hesap soruldukça bizim yüreğimizin acısı hafifleyecek, serinleyecek."

- "Bir an önce Türkiye'ye iadesini istiyoruz"

Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında 11 Ağustos 2017'de bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit olan Eren Bülbül'ün ağabeyi Çağlar Bülbül de Müslim'in Türkiye'yi karıştırmak isteyen teröristlerin eski elebaşı olduğuna işaret ederek şunları söyledi:

"Şehit aileleri olarak idama karşıyız ama bu tür şahısların idam edilmesini istiyoruz. Benim ve diğer anneler ağladığı zaman kimsenin yüreği dayanmıyor. Askerimizin destekçisiyiz, onların yanındayız. Asker şehit olduğu zaman üzülüyorum ama şimdi seviniyorum, benim de kardeşim şehit oldu. Keşke şehitlik bize de nasip olsa. Eren'in bize her zaman söylediği şey, 'Şehitlik size değil, bana yakışır.' diyordu. Ona yakıştığı gibi bize yakışmazdı, Eren olsaydı, o asker ve vatanseverliliği ile bugün o da bizimle birlikte Afrin'e gelirdi."

Şehit Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in kardeşi Sıtkı Gedik de terör örgütü ele başı Müslim'in Çekya'da gözaltına alınmasından dolayı mutlu olduklarını vurguladı.

Müslim'in işlediği suçun cezasını çekmesi gerektiğini kaydeden Gedikli, "Bir an önce Türkiye'ye iadesini ve cezasını çekmesini istiyoruz. Şehitlerin hesabının Salih Müslim'den sorulmasını istiyoruz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :