"Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu"

"Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu"

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Karagöl:- "Şehirlerin haritasını çıkarmaya çalışıyoruz ya da şehirleri fotoğraflıyoruz"

BALIKESİR (AA) - AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu"yla şehirlerin haritasını çıkarmaya çalıştıklarını bildirdi.

Karagöl, Öğretmenevi'nde düzenlenen "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu"nun açılışında yaptığı konuşmada, 81 ilde forumların yarısını gerçekleştirdiklerini, nisan ayının ortalarında da tamamının bitirileceğini belirtti.

Tüm illerde toplantıların sona ermesinin ardından şehirlere yapılacak yatırımlar için önemli notlar elde edeceklerini vurgulayan Karagöl, bunu yaparken halktan ve şehirdeki sivil toplum kuruluşlarından (STK) fikirler almaya çalıştıklarını ifade etti.

Bu forumlarla şehirlerle ilgili beklentilerin neler olduğunu ortaya koymayı hedeflediklerini anlatan Karagöl, şöyle konuştu:

"Şehirlerin haritasını çıkarmaya çalışıyoruz ya da şehirleri fotoğraflıyoruz. AK Parti iktidarının son 15 yıllık döneminde en çok beğenilen ya da gerçekleştirilen yatırımlar, memnuniyet hangi alanlarda bunu anlamaya çalışıyoruz. Çünkü bu, bundan sonraki dönemlerde çok önemli yol haritası olacak. Diğer taraftan şehirlerle ilgili geçmiş dönemde başlayan ama farklı nedenlerle devam etmeyen projeler nelerdir, şehirlerle ilgili yapılması gerekenler nelerdir, hangi yatırımları bekliyor ve bu yatırımları gerçekleştirirken engeller nelerdir, engellerin ortadan kaldırılması noktasında ne yapılması gerekiyor bunu ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Daha uzun vadede yapılması planlanan yani 10-15 yıl içinde şehrin vizyon projesi nedir onu almaya çalışıyoruz."

Bugün gerçekleşmesi zor ancak 10-15 yıllık, 20 yıllık sürede şehri cazibe merkezi haline getirebilecek, öne çıkaracak vizyon projesi nedir onu anlamaya çalıştıklarına işaret eden Karagöl, bu sonucu elde etmek için anket yoluyla halka sorular sorduklarını aktardı.

Kendilerine aktarılan fikirler ve görüşlerin bir şekilde şehrin projesi olabileceğini ifade eden Karagöl, "Bunlar, Sayın Cumhurbaşkanımıza iletilecek sonra diğerleri tamamlandığında hepsi kendisine sunulacak. Diğer illeri tamamladığımızda vekillerle tekrar bir oturuyoruz konuşuyoruz. Hızlandırılması, yapılması gerekenler dolayısıyla tüm kesimlerin burada olması, ortaya çıkan fikirlerin şehri temsil etmesi, şehirle ilgili gerçek fikirlerin oluşması açısından önemli." diye konuştu.

Daha sonra basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :