"Şehirlerimiz gelişirken yeni medeniyet tasavvuru inşa etmeliyiz"

"Şehirlerimiz gelişirken yeni medeniyet tasavvuru inşa etmeliyiz"

AK Parti Karatay Belediye Başkanı Aday Adayı Veli Tolu BİVAR Platformu'na konuk oldu. AK Parti ile Türkiye'de şehirlerin geliştiğini anlatan Tolu, neslimizi korumak için de yeni medeniyet tasavvuru geliştirmemiz gerekir” diye konuştu.

Konya'da kurulan BİR FİKRİM VAR (BİVAR) Platoformu'nun konuğu olan AK Parti Karatay Belediye Başkan Aday Adayı Veli Tolu, şehirleri geliştirmenin yanında neslimizi korumanın da önemli olduğunu vurguladı. Uluslararası Gençlik Akademisi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Tolu, "Medeniyeti şık giyinmek, kravat takmak, saçını taramak gibi bir algıyla yaşadık. Medeniyetin bizim kültürümüzde siyasal, sosyal, bireysel aile hayatımızın tamamında bir karşılığı vardır." dedi.

sehirlerimiz-gelisirken-yeni-medeniyet--(1).jpg

İNSANIN FITRATINA UYGUN YAŞAMASI ÖNEMLİDR

Bizim medeniyetimizde komşusu açken tok yatan bizden değildir  örneği vardır diyen Veli Tolu, "İnsan yaradılışın gereği olarak ölçüsünün ve kurallarının çizilmesi gerekiyor.  Sosyal yaşam; sokağın, mahallenin ve içinde yaşadığımız şehrin insan fıtratına uygun olmasıdır. Medeniyet Medine’den türeyen ve birbirini tamamlayan bir kelimedir.  Bir insanın yaratılış fıtratına uygun olarak yaşaması önemlidir. Medeniyet dediğimiz şey budur. Kent teknolojinin ve çağdaşlığın karşılığıdır. Medine  dediğimiz şehir olarak kavramsallaştırdığımız da  insanın günlük yaşamını birey olarak , aile olarak komşuluk hukukunu içeren sokağıyla , mahallesiyle yaşanan bir sosyal hayat çevresidir.  Örneğin; Apartmanda oturuyorum ama yan komşumu tanımıyorum.  Bu bugüne kadar bize empoze edinen çağdaşlık ve kent kültürünün bir sonucudur. Bizim kültürümüzde "komşusu açken tok yatan bizden değildir" örneği vardır." şeklinde konuştu.

YÖNETTİĞİNİZ ŞEHİRLERDEN SORUMLUSUNUZ

AK Parti olarak şehirleri geliştirdiklerini ifade eden AK Parti Karatay Belediye Başkanı Aday Adayı Veli Tolu, "İnsanların daha çok 21. Yüzyılda ekonomik birikimleri ve yaşam tarzlarıyla birbirinden ayrıştığı noktada bizim en büyük itirazımız ortaya çıkıyor. Biz aslında insanı kaybediyoruz. Cumhurbaşkanımızın da sıklıkla dile getirdiği şey yönettiğiniz şehirlerde aç olan, açıkta olan ve ihtiyacı olan her kim varsa ondan sorumlusunuz diyor. Sadaka, zekat, aç olan komşumuzun üstümüzde olması gereken bir sorumluluktur. Bunun mantığını yürütebilmek için düşüncemizden ve yaşantımızdan bir taviz vermek zorundayız. Biz büyük bir mücadele içerisindeyiz. Örneğin kavramsal olarak, zihin olarak, siyasal motivasyon olarak bir mücadelenin içindeyiz. Bu mücadelede sonuç alabilmek sadece siyasal alanın bunu dizayn etmesiyle mümkün değildir. " ifadesini kullandı.

sehirlerimiz-gelisirken-yeni-medeniyet--(2).jpg

FİKRİ OLANI BEKLİYORUZ

BİVAR olarak kendilerini ağırlamaktan mutlu olduklarını söyleyen platform başkanı İzzet Yıldız, BİVAR olarak bu şehrin gelişmesine katkıda bulunmak adına yola çıktık. Şehir ve ülke adına 'Bir Fikrim Var' diyenleri bekliyoruz. Veli Tolu beye teşekkür ediyor çıktığı yolda başarılar diliyoruz" dedi.

Öte yandan yoplantıya, platform üyelerinin yanı sıra Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Deyit Karaca ve 28 Şubat Öğrenci Derneği Başkanı Emine İlyas da katıldı.

M. Ali Elmacı-Memleket