Şehir Plancıları Odası Konya Şubesi'nden TFF'ye tepki

Şehir Plancıları Odası Konya Şubesi'nden TFF'ye tepki

Şehir Plancıları Odası Konya Şube Başkanı Münir Günay, Atiker Konyaspor’a verilen 5 maçlık cezayı kınadı. TFF’nin verdiği kararın skandal olduğunu ifade eden Günay, kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Şehir Plancıları Odası Konya Şube Başkanı Münir Günay, TFF tarafından Beşiktaş maçında meydana gelen olaylar nedeniyle Atiker Konyaspor’a verilen 5 maçlık cezayı kınayarak yeniden gözden geçirilmesini istedi. Günay yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“TFF'nin vermiş olduğu skandal karar İstanbul hegemonyasının federasyon üzerinde ne denli etkili olduğunun en bariz örneğidir. Organizasyonu yapan ve gerekli tedbirleri alamayan TFF ve bir kaç kendini bilmezin fevri hareketleri sonucu çıkan olayların sonucu olarak ortaya çıkan bu skandal karar ile Konyaspor'un şampiyonluğu gölgelenmiştir. Biz Şehir Plancıları olarak Şehrimizin en önemli değerlerinden olan Konyaspor'umuzun sahipsiz olmadığını Tüm Türkiye'ye ilan ediyoruz. Son dönemde fevri bir kaç olay üzerinden camianın ve hatta şehrimizin üzerinde ciddi manada baskı kurulmakta, 2 ay içerisinde alınan 2 kupanın hazımsızlığı ile gerek yazılan taraflı yazılar ile ulusal basın gerekse aldığı yanlı kararlar ile TFF cephesi bu tavırlarını devam ettirmekteler. Özellikle yeni stadyumla birlikte 3 yıldır gerek futbol takımı gerekse taraftar profili ile tüm takdiri üzerine toplayan bir camiayı ve şehri karalamaya kimsenin gücü yetmez. Konya şehrinin vatana bağlılığını sorgulayanın evvela kendi akli dengesini sorgulaması gerektiğini düşünüyoruz. Milli duruşumuzu milli maçlardaki sergilediğimiz tavırla tüm dünyaya gösterdik her platformda da göstermeye devam edeceğiz. Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki Konya Şehri ve Konyaspor sahipsiz değildir. Organizasyonu yapan ve gerekli güvenlik tedbirlerini almakla mükellef olan TFF tarafından alınan bu skandal kararın gözden geçirilerek en adil şekilde düzeltilmesini temenni ediyoruz."