Şehidin ismi kütüphaneye verildi

Şehidin ismi kütüphaneye verildi

Ilgın ilçesinde açılışı yapılan kütüphaneye, şehit Astsubay Ali Gümüş'ün adı verildi.Şehit Gümüş'ün silah arkadaşının kız...

Ilgın ilçesinde açılışı yapılan kütüphaneye, şehit Astsubay Ali Gümüş'ün adı verildi.

Şehit Gümüş'ün silah arkadaşının kız kardeşi Fatma Burcu Asan öncülüğünde, Şehit Selam Kemer Anadolu Lisesi erkek örenci pansiyonu bünyesinde oluşturulan kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

Asan, yaptığı açıklamada, kütüphaneye, hayırseverler, üniversite öğrencileri, çeşitli sivil toplum kuruluşları, öğretmenler ve öğrencilerin kitap bağışıyla destek verdiğini belirtti.

Kütüphane bünyesinde yaklaşık 2 bin 400 kitabın bulunduğunu belirten Asan, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın okuması ve şehidimizin adının kütüphane gibi güzel bir yerde yaşaması amacıyla kütüphaneyi oluşturduk. Şehit Gümüş, benim abimin devresiydi. Şehidimiz düğününe 10 gün kala şehit olmuştu. Asıl amacımız bu topraklar için şehit olan Mehmetçiklerimizin isimlerinin sonsuza kadar yaşatılmasıdır. Bu kütüphanenin yapımına destek veren ve kitap bağışlayan herkese teşekkür ederim."

Okul müdürü İbrahim Türkan ise kütüphaneye destek veren herkese teşekkür etti.

Şehidin ailesi kütüphaneyi gezerken duygusal anlar yaşadı ve göz yaşlarını tutamadı.

Açılışa, Kaymakam Yücel Gemici, Belediye Başkan Vekili Mehmet Göynük, Karakol Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hüsnü Duran, Milli Eğitim Şube Müdürü Nisan Albayrak, şehit yakınları ve davetliler katıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :