Şefaatli Karanlıkdere Vadisi'ndeki üzüm bağları geliştirilecek

Şefaatli Karanlıkdere Vadisi'ndeki üzüm bağları geliştirilecek

YOZGAT (AA) - Vali Kemal Yurtnaç, Şefaatli ilçesinde bulunan Karanlıkdere Vadisi'ndeki üzüm bağlarını geliştirmek amacıyla Denizli'ye gezi düzenledi.Vali...

YOZGAT (AA) - Vali Kemal Yurtnaç, Şefaatli ilçesinde bulunan Karanlıkdere Vadisi'ndeki üzüm bağlarını geliştirmek amacıyla Denizli'ye gezi düzenledi.

Vali Yurtnaç, gezinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Karanlıkdere'de bulunan üzüm bağlarının eski günlerine kavuşması, bağcılık konusunda kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla Denizli'ye gezi düzenlediklerini belirtti.

Yozgat ve ilçelerinde tarım ve hayvancılığı geliştirmek istediklerini ifade eden Yurtnaç, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda ilçe kaymakamlarımıza talimat verdim. Her ilçede uygun bölgelerde arazi toplulaştırması ile proje yapacaklar. Şefaatli ilçesinde bulunan Karanlıkdere mevki de bu uygulamayı yapmak için uygun bir bölge. Bu bölgede üzüm bağlarını ve meyveciliği geliştirmek adına bir çalışma başlattık. Bu kapsamda Denizli'de bulunan örnek ve makineli tarım yapılan üzüm bağlarını ziyaret ettik. Çal ve Bekili ilçelerinde soğuk hava depolarını, pekmez ve sirke üretim tesislerini gezdik. Buradaki örnekleri çiftçilerimize gösterdik. İnşallah Yozgat ilerleyen yıllarda tarımı, hayvancılığı ve tarımsal sanayisi ile söz sahibi bir il olacak."

Geziye, Şefaatli Kaymakamı Çağlayan Aydın, Belediye Başkanı Zeki Bozkurt ve Karanlıkdere’de üzüm bağı bulunan 15 çiftçi katıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :