Şef Masis Aram Gözbek Türkiye'yi temsil edecek

Şef Masis Aram Gözbek Türkiye'yi temsil edecek

Gözbek, "66. Avrupa Genç Müzisyenler Festivali"ne Türkiye'den davet edilen ilk jüri üyesi oldu

İSTANBUL (AA) - Boğaziçi Caz Korosu’nun Genel Sanat Yönetmeni ve Kurucu Şefi Masis Aram Gözbek, "66. Avrupa Genç Müzisyenler Festivali"nde Türkiye’yi temsil edecek.

Gözbek, bu yıl 27 Nisan - 2 Mayıs tarihleri arasında Neerpelt, Belçika’da düzenlenecek, Avrupa'nın en büyük ve en köklü koro festivallerinden "66. Avrupa Genç Müzisyenler Festivali"ne Türkiye’den davet edilen ilk jüri üyesi oldu.

Boğaziçi Caz Korosu, 2016 yılında aynı festivale şef Gözbek yönetiminde katılmış, Karma Gençlik Koroları ve Serbest Seri kategorilerinde Birincilik Ödülü’ne ve iki kez "Üstün Başarı" unvanına layık görülmüştü.

Gözbek, bu kez festivalde uluslararası koro camiasının önemli isimleri ile jüri üyesi olarak yer alacak.

Boğaziçi Caz Korosu çatısı altında 2014 yılında Boğaziçi Gençlik Korosu'nu, 2016 yılında çeşitli koro topluluklardan oluşan MAGMA’yı ve 2017 yılında MAGMA Filarmoni Korosu’nu kurarak Türkiye'de koro kültürünün yaygınlaşması adına önemli çalışmalar gerçekleştiren Masis Aram Gözbek, Boğaziçi Caz Korosu'yla, iki "Dünya Şampiyonluğu" dahil uluslararası birçok ödül kazandı ve yurt içi ve yurt dışında sayısız performansa imza attı.

Gözbek ayrıca, içlerinde dünya şampiyonluğu sahibi Hollandalı dünyaca ünlü koro Dekoor Close Harmony ve İsviçre Gençlik Korosu’nun da bulunduğu birçok prestijli koroyla atölye çalışmaları ve performanslar gerçekleştirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :