Sedep’ten Çocuk Yetiştirmede Aile Ve Çevresel Faktörler Semineri

Sedep’ten Çocuk Yetiştirmede Aile Ve Çevresel Faktörler Semineri

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) eğitim seminerleri kapsamında Eğitimci-Yazar Nurten Ceceli öğrenci ve velilerle buluştu.

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) düzenlenen veli, öğrenci ve öğretmen seminerleri ile devam ediyor. Değerler eğitiminin farkındalığını arttırmak için gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Eğitimci-Yazar Nurten Ceceli, veli ve öğrencilerle ayrı ayrı bir araya geldi. Novotel’de gerçekleştirilen ve katılımın yoğun olduğu programlarda Ceceli ilk olarak lise öğrencilerine hitap etti. Günün ikinci programında da velilerle buluşan Ceceli, çocuk yetiştirmede aile ve çevresel faktörler ve değerler eğitiminin önemini çarpıcı örneklerle katılımcılara aktardı.

SEDEP eğitim seminerlerine, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Selçuklu Belediyesi meclis üyeleri, Milli Eğitim şube müdürleri, SEDEP Yönetim Kurulu üyeleri, okul idarecileri, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program Alaaddin İlkokulu Minik Neyzenler grubunun konseri ile başladı.

Konuşmasına Alaaddin İlkokulu minik neyzenlerini tebrik ederek başlayan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,“SEDEP bir iyilik hareketi olarak gün geçtikçe büyüyor. Hem kendini yeniliyor hem de Türkiye'de çokça konuşulan bir marka haline dönüştü. Bu yıl İnşallah uluslararası bir boyutta kazanmış olacak. Biz 5 yıldır çocuklarımıza bizi biz yapan değerlerimizi anlatmaya çalışıyoruz. Şuna inanıyoruz ki değerlerimizi sadece okulda anlatmak, sadece öğretmenlerin bunu anlatması yeterli değil. Mutlaka çocukların evde anne babaları tarafından bu konuda desteklenmesi gerekiyor” dedi.

TÜRKİYE’NİN ÇOCUKLARIMIZDAN BEKLENTİSİ ÇOK YÜKSEK

Konuşmasını SEDEP veli seminerine katılan ailelere teşekkür ederek sürdüren Başkan Altay, “Bugün burada bizlerle beraber olan velilerimize teşekkür ediyorum aynı duyarlılığı tüm velilerimizin göstermesini diliyorum. Tabi biliyoruz ki akşama kadar çok yoğun çalışıyoruz ve evde annelerinde çok fazla işi var. Ama her akşam en az 15 dakika çocuklarımız için mutlaka ayırmamız gerekiyor. Kendimiz oturma odasında televizyonun karşısında beklerken çocuğu odasına gönderip kitap okumasını beklemek çok doğru bir davranış değil. Çocuklar geleceğimizin teminatı. Onları iyi yetiştiremezsek çekeceğimiz sıkıntı çok daha büyük. Önce aile olarak sonra millet olarak geleceğimizin teminatı çocuklarımıza hep birlikte birçok şey öğretmeli ve onları geleceğe hazırlamamız gerekiyor. Türkiye'nin beklentisi çok yüksek. Bu beklentiyi gerçekleştirmek için tek kaynağımız da çocuklarımız” dedi.

Konuşmasını SEDEP öğrenci ve veli seminerine katılan Eğitimci-Yazar Nurten Ceceli'ye teşekkür ederek tamamlayan Başkan Altay,“ İnşallah bugün paylaştıkları, çocuklarımıza evde bu değerleri anlatmamıza çok büyük katkı sağlar” dedi.

SEDEP, GELECEĞİMİZ İÇİN ÖNEMLİ

SEDEP’in uluslararası boyuta taşınan bir proje haline geldiğini ifade eden Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker,“ Biz SEDEP’i gelecek için, aile için önemsiyoruz. Sadece kariyerin değil çocukların milli değerlerimizle beraber toplumun içinde güzel bir vatandaş olması için bu projeyi önemsiyoruz” dedi.

SEDEP kapsamda yapılan her bir etkinlikte her bir aktivitede görmüş olduğumuz güleryüz ve gençlerimizde ki içtenlik ve samimiyet bize bize ciddi bir moral desteği sağlıyor diyen Şeker,“ SEDEP’in proje paydaşları olan Selçuklu Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte projenin daha da daha nitelikli, daha kaliteli, daha yaygın bir şekil alması ve geliştirilebilmesi için çaba ve gayret gösteriyoruz. İnşallah başarılı bir şekilde gelecek kuşaklara değerlerimizi aktarmış oluruz” dedi.

SEDEP kapsamında güzel bir etkinlikte daha bir araya geldiklerini ifade eden Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, “Sizler iyi bir anne baba olmanın ve bizlere verilen bu nimetlerin hesabının bir gün sorulacağının bilincinde olan ailelersiniz. Anne babalığın sadece çocuğun dünyaya getirilmesi, onun fiziksel ihtiyaçlarının karşılanmasından ibaret olmadığının bilincinde aileler olduğunuz için buradasınız. Bir ebeveyn çocuğunun eğitimine de katkı sağlamalı, onun iyi bir şekilde eğitim alması, yetişmesi için elinden gelen gayreti göstermeli. Şu anda bu bilinçle, bu şuurla burada olduğunuza inanıyorum ve hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Eğitimci-Yazar Nurten Ceceli, “Çocuk yetiştirmede aile ve çevresel faktörler” konulu sunumuyla öğrenci ve velilerden büyük beğeni topladı.Haber Merkezi