SEDEP’le yalnız değilsiniz

SEDEP’le yalnız değilsiniz

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi SEDEP kapsamında düzenlenen “Yalnız Değilsiniz” etkinliği çerçevesinde Şerife Akkanat İlkokulu öğrencileri, Yazır Toki İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerini ziyaret etti.

Bir araya gelen öğrenciler çeşitli etkinlikler düzenleyerek keyifli dakikalar geçirdiler. 

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP), farklı etkinlik ve projelerle değerleri öğrencilerle buluşturmaya devam ediyor. “Saygı” değerinin anlatıldığı kasım ayında “Yalnız Değilsiniz” isimli etkinlik kapsamında Şerife Akkanat İlkokulu öğrencileri, Yazır Toki İlkokulu Özel Eğitim sınıfındaki öğrencileri ziyaret etti. “Yalnız Değilsiniz” isimli etkinlik ile öğrenciler arasındaki birlik, beraberlik duygusunun güçlendirilmesi, insanlar arasındaki bireysel farklılıkları tanıyarak saygı değerine dayalı ilişkilerin kurulması amaçlanıyor. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar da gerçekleşen bu anlamlı etkinlikte öğrencileri yalnız bırakmadılar. Burada çeşitli etkinlikler gerçekleştiren öğrencilerle birlikte yapılan el işi çalışmasına katılan Altay, Şeker ve Kayacılar çocuklara çeşitli hediyeler verdiler.  

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında farklı etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor. Adalet değeri ile başladığımız SEDEP’ te bu ay saygı değerini işliyoruz. “Yalnız Değilsiniz” etkinliği kapsamında çocuklarımız huzurevlerindeki yaşlıları, Selçuklu’ da ki tüm özel eğitim sınıflarını ve Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçemize bağlanan belde ve köylerdeki okulları ziyaret ediyorlar. Birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden biri olan bu ziyaretler ile öğrencilerimiz arasında sıcak arkadaşlıklar kuruluyor” dedi.

SEDEP Projesi’nin saygı değeri çerçevesinde gençlerin birbirlerini anlaması ve desteklemesi amacıyla “Yalnız Değilsiniz” isimli bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyleyen Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker,“ Selçuklu Değerler Eğitim Projesi (SEDEP) üçüncü yılında farklı etkinliklerle devam ediyor. Yalnız Değilsiniz etkinliği kapsamında çocuklarımız, birbirlerini desteklemek ve saygıyı öğrenmek adına etkinlik gerçekleştirdiler. Bizde onların etkinliğine katkıda bulunduk. SEDEP’ in başarılı çalışmalarının önümüzdeki günlerde devam edeceğini belirterek gençlere bu tür ekinliklerde yer almanın keyfini çıkarmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi üç yıldır ilçemizde başarıyla yürütülüyor diyen Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, “Öğretimden önce eğitim odaklı çalışmanın gerekli olduğunu düşünüyoruz. Öğrencilerimizin, değerlerimizi benimseyerek geleceğe taşıması bizim için çok önemli. SEDEP kapsamında bugünde “Yalnız Değilsiniz” etkinliği yaptık. Engelli öğrencilerimize, engelli olmayan öğrencilerimizin vereceği desteği, birlik, beraberlik ve kaynaşmayı vurgulayan bir etkinlikti” dedi.

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve SEDEP’ e bu yıl dâhil edilen lise öğrencilerinin de katılacağı  “Yalnız Değilsiniz” adlı etkinliğe, Saygı değerinin işlendiği Kasım ayı içersinde Selçuklu ilçesindeki 31 okuldan yaklaşık 1200 gönüllü öğrenci iştirak edecek.  Huzurevlerinde bulunan yaşlıları,  Özel Eğitim Sınıflarında eğitim gören öğrencileri ve Yeni Belediye Kanunu ile Selçuklu’ ya bağlanan belde ve köylerde bulunan okulları ziyaret edecek öğrenciler, “Saygı” değerinin toplumun geniş kesimi tarafından içselleştirilmesi amaçlıyor.