SEDEP 4. yıl protokolü imzalandı

SEDEP 4. yıl protokolü imzalandı

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) 4. yıl protokol imza töreni düzenlendi.

Konya Valiliği’nde düzenlenen imza törenine Konya Valisi Muammer Erol, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Ersoy katıldı.

Törende konuşan Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Türkiye’de gerçekleştirilmesi zor olan bir projenin 4. yılı için bir arada olduklarını söyleyerek, “Bu kadar uzun süreli böyle bir eğitim odaklı proje ben hatırlamıyorum. Gerçekten bu kurumlar ve bizler için gurur verici bir tablo. Bu projenin devamını diliyorum” dedi.

 Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, SEDEP’in Türkiye’de marka haline geldiğini ifade ederek, “Bu yıl 229 okulda uygulayacağız. Geçtiğimiz 3 yılda toplam 5 milyona yakın kitapçık kazandırılmış oldu. Bu yıl daha çok etkinliklerin olduğu, 33 etkinlikle 220 bin materyalin çocuklara verileceği ama aynı zamanda 550 bine yakın kitapçığın çocuklarımızla buluşturulacağı bir sürece başlıyoruz. Sadece sınav başarısıyla değerlendirilmeyen çocuklara kendi milli değerlerimizi aşılayan bu proje inşallah bu yılda başarıyla neticelenecektir” diye konuştu.

 Konya Valisi Muammer Erol, çok değerli bir iş yaptıklarını belirterek, “Hem bizi biz yapan değerlerin tamamını çocuklarımıza aktarma konusunda çeşitliliği olan bir proje. Bu değerlerle çocuklarımıza insanlığın geleceğinden kendilerine bir görev ve sorumluluk düştüğü bilincinde olacaklar” şeklinde konuştu.

 Konuşmaların ardından katılanlar tarafından protokol imzaları atıldı.