"Sedefteki İnciler" projesi

"Sedefteki İnciler" projesi

KONYA (AA) - Hasan Faydasıçok Eğitim Vakfı (HAFEV) Yönetim Kurulu Başkanı Selcen Faydasıçok, başladıkları "Sedefteki İnciler" projesinin kız öğrencileri...

KONYA (AA) - Hasan Faydasıçok Eğitim Vakfı (HAFEV) Yönetim Kurulu Başkanı Selcen Faydasıçok, başladıkları "Sedefteki İnciler" projesinin kız öğrencileri mühendislik eğitimi almaları konusunda bilinçlendirmeyi hedeflendiklerini söyledi.

Faydasıçok, Konya'daki bir lisede düzenlenen programda, HAFEV'i 2016 yılında kurduklarını ifade etti.

Bu vakfın eğitim vakfı olmasını istediklerini belirten Faydasıçok, "Biliyoruz ki parlak geleceğe, güçlü nesillere ancak eğitimli gençlerle ulaşabiliriz. Vakfımızı kurma sürecinde yaptığımız araştırmalar ve anketler sonucunda kızların eğitimine destek olacak bir projeyle yola çıkma fikri oluştu." dedi.

Faydasıçok, sadece burs veren ve okul yapan klasik bir vakıf olmak istemediklerini belirterek şunları söyledi:

"Projemizin özünde, eğitimde cinsiyet ayrımcılığına dair oluşmuş tabuları yıkmak ve kızlarımızı mühendislik eğitimi almaları konusunda bilinçlendirmek yatmaktadır. İki aşamadan oluşur. Birinci aşaması liselere giderek kızların neden mühendislik seçmeleri konusunda bilinçlendirme toplantıları yapmak ikinci aşaması ise üniversitede mühendislik eğitimi almaya başlayan kızlarımızı maddi ve manevi olarak desteklemektir.

Burs vererek, gönüllü mentörlerimizle yapacağımız eğitim ve seminerlerle kişisel gelişimlerine katkıda bulunarak, eğitim hayatları süresince staj imkanı sağlayarak ve mezun olduklarında isterlerse eğer iş bulmalarına yardım ederek kızlarımıza güç vermek, omuz vermek istiyoruz."

2015 yılında yapılan araştırmaya göre Türkiye'de kadının iş gücüne katılım oranının yüzde 30 olduğunu aktaran Selcen Faydasıçok kadının çalışma hayatında daha fazla yer alması gerektiğini de sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :