Seda Tosun, Mahsun Kırmızıgül'e teşekkür etti

Seda Tosun, Mahsun Kırmızıgül'e teşekkür etti

Mahsun Kırmızıgül, yeni filmi "Mucize"de Mızgin karakterini canlandıran M. Ali Erbil'in ex aşkı Seda Tosun'u 3 bin kişi arasından seçti.

Mahsun Kırmızıgül'ün yeni filmi "Mucize"nin en çok konuşulan isimlerinden biri, Mızgin karakterini canlandıran Seda Tosun oldu. İstanbul Aydın Üniversitesi Drama ve Oyunculuk Bölümü öğrencisi olan Tosun, role 3 bin kişi arasından seçildi. Kırmızıgül, Deli Aziz karakterinin eşi olan Mızgin'i canlandıracak oyuncuyu bulmak için uzun süre bekledi.

ÖNCE DENEME ÇEKİMİ YAPILDI: Kırmızıgül'e Facebook üzerinden CV'sini ve fotoğraflarını yollayan Tosun'la deneme çekimi yapıldı. Rol, genç oyuncunun oldu. Tosun, filmin kaderini değiştirdiğini söyledi: "Mucize, benim de mucizem oldu. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu film, hayatımın dönüm noktası oldu." Genç oyuncu, Mehmet Ali Erbil ve Cenk Kangöz'le yaşadığı arkadaşlıklarla da gündeme gelmişti.

SÜRGÜNE GİDEN ÖĞRETMENİN HİKAYESİ: Bugüne kadar çektiği filmlerde toplumsal olayları konu alan Mahsun Kırmızıgül, Mucize ile dördüncü kez yönetmenlik koltuğuna oturdu.Bu filmde de tıpkı diğerlerinde olduğu gibi Kırmızıgül, yönetmen, senaryo, müzik ve oyunculuğuyla seyirci karşısına çıkıyor. Kırmızıgül, bu defa 1960’ların yoksulluk içerisindeki Türkiye’sine ayna tutuyor ve aynı zamanda darbe sürecinin etkisini de beyazperdeye taşıyor. Ege’nin cennet gibi bir köşesinden Anadolu’nun uzak bir köyüne sürgüne giden bir öğretmenin (Talat Bulut) hikayesini anlatan film, yokluk içerisinde okulu, okumayı eğitimi dört gözle bekleyen çocukları  konu ediniyor.

HAYATIMIN DÖNÜM NOKTASI: Drama ve oyunculuk bölümü öğrencisi Seda, Mahsun’a şükranını şu sözlerle ifade ediyor: “Mucize benim de mucizem oldu. Böylesine büyük bir filmde olduğum için kendimi çok şanslı hisediyorum. Bana bu imkanı veren Mahsun Kırmızıgül’e çok teşekkür ederim. Şu an Türkiye’nin her yerinde insanlar bu filmi konuşuyor. Mucize hayatımın dönüm noktası oldu.”