"Seçmen bu oyunlara gelmez"

"Seçmen bu oyunlara gelmez"

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ:- "(CHP'nin, HDP'nin seçim barajını aşmasını sağlayacağı iddiaları) 'HDP'yi falanca yerlerde desteklersek barajı aşabilir, falanca yerde şöyle bir başarısı olabilir' gibi oyunlar tutmaz. Seçmen bu oyunlara gelmez. CHP'ye öt

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, CHP'nin, HDP'nin seçim barajını aşmasını sağlayacağı iddialarına ilişkin, "'HDP'yi falanca yerlerde desteklersek barajı aşabilir, falanca yerde şöyle bir başarısı olabilir' gibi oyunlar tutmaz. Seçmen bu oyunlara gelmez. CHP'ye öteden beri oy veren seçmenin bunu kabullenmesi de mümkün değil" dedi.

Akdağ, TGRT Haber'de gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu, soruları cevapladı.

24 Haziran'daki 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Erzurum'dan AK Parti listesinden aday olduğunu dile getiren Akdağ, nerede kendisine görev verilirse bunu yerine getireceğini belirtti.

Yeni dönemde milletvekili olanların bakan olamayacağının hatırlatılmasının ardından değerlendirmesi sorulan Akdağ, "Kendimi bir yere hiç konumlamadım 2002'den bu yana. Önemli olan bugün sadece Türkiye'nin değil mazlum milletlerin de umudu haline gelen Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'de cumhurbaşkanı seçtirmektir." diye konuştu.

Davaya hizmet etmek için başka bir alanda tecrübelerini istifadeye sunabileceğini dile getiren Akdağ, "Bakan olmak bir anlamda büyük sorumluluklar gerektirdiği için başka işler doğrusu biraz daha cazip geliyor. Benim tercihim burada verilen vazifeyi yapmak şeklinde tecelli etmiştir." ifadesini kullandı.

- "Vatandaşın aklında olmayan bir şeyi gündeme getirmeye çalışıyorlar"

"Recep Tayyip Erdoğan'a oy veririm ancak AK Parti'ye oy vermem" şeklinde bir algı oluşturulmaya çalışıldığına dikkati çeken Akdağ, "Bu bilerek pompalanıyor. Bunu birileri yazıp çiziyor. Hiç vatandaşın aklında olmayan bir şeyi gündeme getirmeye çalışıyorlar ama bunlar tutmaz. Türkiye'de seçmenin basireti çok yüksektir. Hangi yönetimle Türkiye yoluna emin adımlarla devam eder, seçmen bunu görür, bilir. Dolayısıyla Allah'ın izniyle hem Cumhur İttifakı'nda, Cumhurbaşkanımız seçilmiş olacaktır. Ben birinci turda seçileceğini düşünüyorum." diye konuştu.

- CHP'nin, HDP'nin seçim barajını aşmasını sağlayacağı iddiaları

HDP'nin seçim barajını aşıp aşmamasıyla ilgili bir soruya cevap verirken Akdağ, "Biz, bir partinin barajı aşıp aşmaması üzerine kendi siyasetimizi bina etmiyoruz. Bizim için Türkiye'deki her seçmen, potansiyel olarak AK Parti'ye oy verecek seçmendir. Biz böyle bakarız." dedi.

Recep Akdağ, CHP'nin, HDP'nin seçim barajını aşmasını sağlayacağı iddiaları üzerine de şu değerlendirmede bulundu:

"CHP'nin yöneticileri özgüvenlerini kaybetmiş yöneticilerdir, başta Kemal Kılıçdaroğlu. Girdiği her seçimden hezimetle ayrılan bir parti yönetimi düşünün. İnsanda özgüven bırakmaz. Dolayısıyla her seçimde farklı bir çelişkinin içine düşüyorlar. İP'e verilen 15 milletvekili de bunun bir tezahürüydü. Masa başı mühendisliklerle siyaset yaparak bir ana muhalefet partisi muvaffak olamaz. Nihayetinde yüzde 20 civarındaki bir oyu muhafazaya çalışıyorlar. Bu kadar iddiasız bir ana muhalefet partisi olabilir mi?"

CHP'li yöneticilerin iddiaları olmadığı için masa başı mühendislik oyunlarına girişildiğini belirten Akdağ, "'HDP'yi falanca yerlerde desteklersek barajı aşabilir, falanca yerde şöyle bir başarısı olabilir' gibi oyunlar tutmaz. Seçmen bu oyunlara gelmez. CHP'ye öteden beri oy veren seçmenin bunu kabullenmesi de mümkün değil." dedi.

HDP'nin PKK ile omuz omuza olduğunu dile getiren Akdağ, şunları kaydetti:

"PKK ile böyle yakın bağı olan bir partiye yakın durmak aslında CHP'yi kendi seçmeni nezdinde de mahkum ediyor. Bunu seçmen görüyor. Bunu seçmenin görmediğini düşünmek saflık olur. CHP'li yöneticiler, nasıl bu yanlışı yaptılarsa bugün Sayın Muharrem İnce de aynı yanlışı yapıyor. 'Ben Demirtaş'ı gideceğim ziyaret edeceğim.' Neyi ziyaret ediyorsun? Demirtaş neden bugün tutuklu? PKK ile ilişkileri sebebiyle, PKK ile ilişkili birtakım beyanları sebebiyle. Dolayısıyla bunlar tutmaz. Vatandaş, seçmen Türkiye'nin geleceği açısından ne yapması gerektiğini ortaya koyacak."

- "Bir CHP yok, parça parça bir CHP var"

CHP milletvekili Eren Erdem'in bazı açıklamalarının aktarılmasının ardından değerlendirmesi sorulan Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP'nin içinde birkaç CHP var. Bir tarafı HDP'ye yakın olan, bazı milletvekillerinin bu husustaki tutumlarını da biliyorsunuz, bir taraftan eski CHP'nin prensiplerine yakın insanlar var, diğer taraftan farklı yaklaşımlar var. Her seçimde, her kongrede farklı CHP'ler birbiriyle kavgaya tutuşuyor. Böyle bir partinin ülkeyi yönetmesi, ülkeye hizmet etmesi falan mümkün değil."

- "Bu yoğurttan cacık falan olmaz"

CHP'ye genel başkan olarak layık görülmeyen bir kişinin bugün yine CHP tarafından, partinin adayı olarak öne sürülmüş olmasının çok manidar olduğunu söyleyen Akdağ, "Muharrem İnce CHP'yi yönetemez ama Türkiye'yi yönetebilir.' Nasıl olacak bu? Bu çelişkiler yumağından bir şey çıkmaz. Yani bu yoğurttan cacık falan olmaz." dedi.

Saadet Partisi ile CHP'nin ittifakını da değerlendiren Akdağ, "Meclise birkaç milletvekili sokmak için kendi davasına, kendi dünya görüşüne ihanet etmek olarak görüyorum." ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, dövizdeki artışa ilişkin bir soru üzerine, "Sebebi ne olursa olsun dövizin yükselmesiyle ilgili tedbirler alınmaya devam edilecek. Belli çevreler, Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan'ın ve AK Parti'nin yükselişini çelmelemek istiyorlar." açıklamasında bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :