SEÇİMLER VE SEÇİLEMEMEK SENDROMU

  KONESOB'un yeni başkanı Ali Osman Karamercan oldu. 3 mayıs da yapılan seçimlerde, Karamercan 602, Hasan Uzman 151,  Muharrem Karabacak 133 oy aldılar.Yeni yönetime başarılar dileriz.

   30 mart yerel seçimlerinde seçilemeyen bir iki muhtar adayı arkadaşımızın seçilememe sendromuna şahit oldum. Haftalarca üzerlerinden atamadılar.                 ...Bu sendromu iki defa benimde yaşadığımı ve bu gibi durumlarda TEVEKKÜL etmemiz gerektiğini kendilerine hatırlattım.

   Siyasi partiler ve seçimler  demokrasinin olmazsa olmazlarındandır. Demokratik   rejimlerde seçimin yapıldığı  bir çok birimler var.

   Seçim deyince daha çok aklımıza  milletvekili, belediye başkanı, meclis üyeliği, muhtar, teşkilat seçimleri ve belirlenen görevler gelir.

   Bizler, ailemiz ve işimiz dışında, yaşadığımız mahalleye, ilçeye, şehire, ülkeye ve  halkımıza  hizmet etmek için siyasette, stk larda ve mesleki kuruluşlar da hizmete talip oluruz.

   Ülkemizde en fazla ilgilenilen ve gündem oluşturanı  milletvekili ve yerel seçimler oldu.

   Bu seçimlerde millete hizmet etme yolunda hizmete talip olanlar istedikleri partiye aday adayı olarak başvuru yaparlar. O siyasi partinin yetkili organları aday adayları arasında seçim yaparak, gerekli sayıda  aday seçerler.

   Seçilen bu adaylarla seçime gidilir. Seçim günü sandıkta aldığı oy oranına göre milletvekili, meclis üyesi çıkarır. En fazla oy alan partide belediye başkanlığını kazanır.

   Her seçimde bir seçenler birde seçilenler vardır.Her ikisininde kendine göre zorlukları olsada, aday adayının, adayın ve seçilemeyenin  işi daha zordur. Seçen olmak seçilecek olmaktan daha kolay, seçilecek olmak zor, seçilememiş olmak daha zor.

   Adaylık sürecinde ve seçilemediğinde yaşadığın duygu, his, acı, ızdırabı, yalnızlığı ve  zorlukları  kişinin en iyi kendisi ve aynısını yaşamış olanlar bilir. Yaşadıklarını bazen  anlatmakta, paylaşmakta güçlük çekersin.                                                     .. ....''Bazı şeyler anlatılmaz yaşanır.'' derler ya, işte öyle bir şey. Anlatılması çok zor olan ince bir sızı yaşarsın.  Yaşadıklarınızı onlarında yaşamaması için çoğunu ailenizle dahi paylaşmazsınız, anlatamazsınız,

   Aday-adayı, adaylık  sürecinde günlerce ince TATLI  sızı yaşarsın. Seçilemediğin günden sonra günlerce ince ACI  bir sızı yaşarsın.

   Adaylık sürecinde ve seçildikten sonra ki süreçte, bazı akraba, arkadaş, eş, dost, tanıdıkların  hasetlik, kıskançlık ve çekememezlik duygularına maruz kalırsınız. Bu durumlarını,''Sen  nereden çıktın? neden seçildin?'' der gibi bakış ve davranış sergilemesinden anlarsınız. Sizi tebrik etmekte imtina gösterirler.

   Seçilmeklede iş bitmiş değil, üzerimize büyük bir sorumluluk ve vebal yüklenmiştir.  

   Hizmete talip olma yolu uzun ince bir yoldur. Çok sabır, azim, gayret, çaba, özveri, hoşgörü, fedakarlık gerekir. Herkesi kucaklamanız gerekir.

   DAMDAN DÜŞENİN HALİNİ DAMDAN DÜŞEN BİLİR. -NASRETTİN HOCA

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.