"Seçimin sağlıklı yürüyebilmesi için bütün tedbirleri aldık"

"Seçimin sağlıklı yürüyebilmesi için bütün tedbirleri aldık"

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:"(24 Haziran seçimleri) Herhangi bir aksaklık ve eksikliğin yaşanmaması, seçim sürecinin en sağlıklı yürüyebilmesi adına bütün tedbirleri aldık, almaya devam ediyoruz"- "Seçimlerde özellikle siber sal

KARS (AA) - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yarın yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne ilişkin tüm tedbirlerin alındığını belirterek, "Herhangi bir aksaklık ve eksikliğin yaşanmaması, seçim sürecinin en sağlıklı yürüyebilmesi adına bütün tedbirleri aldık, almaya devam ediyoruz." dedi.

Bakan Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim sürecinin başladığı günden bugüne kadar Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak başka bakanlıklarla, kamu kurum ve kuruluşlarıyla, özel sektörle, amme hizmeti veren, kamu hizmeti gören kuruluşlarla her zaman ilişki ve irtibat içerisinde olduklarını söyledi.

Siber saldırılara karşı tüm tedbirleri aldıklarını vurgulayan Arslan, "Herhangi bir aksaklık ve eksikliğin yaşanmaması, seçim sürecinin en sağlıklı yürüyebilmesi adına bütün tedbirleri aldık, almaya devam ediyoruz." ifadesini kullandı.

Ahmet Arslan, seçim sürecinde olduğu gibi seçim gününde de tedbirlerin alınması için diğer kurumlarla iletişim halinde olduklarını anlatarak, "Seçime son bir gün kaldı, bu konuda da hassasiyetimiz devam ediyor. Seçimlerde özellikle siber saldırılara karşı gerek Bakanlık olarak biz, gerek kamu kurum ve kuruluşları, gerek hizmet veren sektörler, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumumuz (BTK) da dahil olmak üzere bütün tedbirleri aldık. 24 saat boyunca teyakkuzdayız." diye konuştu.

Seçim nedeniyle alınan diğer tedbirlere de işaret eden Arslan, şu bilgileri paylaştı:

"Seçim günü herhangi bir aksaklığın yaşanmaması, seçimin sağlıklı şekilde yürüyebilmesi, insanlarımızın iradesinin sandığa doğru yansıması için bilgi ve iletişim alanında bütün tedbirleri aldığımız gibi siber saldırılara karşı teyakkuzdayız. İnternette, telefon görüşmelerinde herhangi bir aksaklığın olmaması, GSM operatörlerinin hizmetlerini sağlıklı şekilde vermesi adına hepsiyle irtibatlıyız, hepsi gerekli tedbirleri aldı. İzinleri kaldırdılar, bütün personel işinin başında olacak."

- "Şaibe oluşturacak söylemler kullanmaya başladılar"

Bakan Arslan, vatandaşları yapılan eleştirilere karşı uyarıp yalan yanlış bilgilere inanmamasını isteyerek, şöyle devam etti:

"İstirhamım, yalan yanlış bilgilere kimse kanmasın, kimse yalan yanlış bilgiler üzerinden tezvirat üretilmesine izin vermesin. Seçim sath-ı mailinde laf üstüne laf koyanlarla, taş üstüne taş koyanların farkı anlaşılınca, milletimiz de bunu görünce başlangıçta kararsız gibi olanlar tekrar AK Parti'nin yanında, Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında yer alınca ve muhalefet istediği sonucu alamayacağını görünce son günlerde yeni yalanlara, yanlışlara sahip çıkmaya başladılar. Geçmişte oldukları gibi şaibe oluşturacak söylemler kullanmaya başladılar."

Arslan, muhalefetin çeşitli karalama kampanyası yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"15 Temmuz dahil bu ülkede internetin, telefon kesilmemesi, cep telefonu görüşmelerin aksamaması için canını dişine takan ve şehit olmayı göze alan mesai arkadaşlarımızla ilgili karalama kampanyaları hem bizi üzüyor, hem arkadaşlarımıza büyük haksızlık oluyor. İstirhamım, görevi uğruna şehit olmayı göze almış arkadaşlarımızla ilgili karalama kampanyaları gütmesinler. Darbe girişimi gecesi TÜRKSAT'ımız ülkemizin hizmetinde olabilmek, internetin, televizyon yayınlarının telefon görüşmelerinin kesilmemesi için gerek TÜRKSAT personelimiz, gerek Türk Telekom personeli şehit, gazi oldu. Şehitlik, gazilik mertebesine erişmiş kurumlarla ilgili karalama kampanyaları bizi de üzüyor. Arkadaşlarımıza da haksızlık oluyor, kendi yenilgilerine kılıf aramasınlar başka kılıflar bulsunlar. Bizim arkadaşlarımız, kurumlarımız üzerinden bu tür tezviratlar üretmesinler."

- "Şehadet şerbeti içmek pahasına görevini yapan arkadaşlarımızı karalamasınlar"

Seçim sürecinde olduğu gibi seçim günü de Bakanlık olarak her türlü tedbiri aldıklarını anlatan Ahmet Arslan, "Sadece bilgi ve iletişim alanında değil ulaştırma alanında da her türlü tedbirleri aldık, almaya devam ediyoruz. Seçim pusulalarının yerine doğru erişmesi, kullanılan seçim pusulalarının tekrar yerine geri gelmesi adına PTT olarak da YSK ile iş birliği içerisinde çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Arslan, seçim güvenliği için diğer kurumlarla da iş birliği içinde hareket ettiklerini ifade ederek, "İçişleri Bakanlığımız, polisimiz, jandarmamız, mülki idare de iş birliği içerisinde görevimizin başındayız. İşimizi en iyi şekilde yapıyoruz. Amacımız, demokrasi bayramı olarak gördüğümüz seçimlerde milletimizin iradesinin en doğru şekilde sandığa yansıması, bu iradenin de doğru sonuçlarla doğru yerlere erişmesi ve sonucun kamuoyuyla paylaşılmasıdır. Lütfen şehadet şerbeti içmek pahasına görevini yapan arkadaşlarımızla ilgili karalama kampanyasına girmesinler." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :