Seçim sandıklarını "çeyiz sandığı" yaptılar

Seçim sandıklarını "çeyiz sandığı" yaptılar

Başkentli kadınlar, Ankara Büyükşehir Belediyesinin ahşap şekillendirme kursunda, kullanılmayan seçi̇m sandıklarını değerlendirerek, çeyiz sandığına dönüştürdü

ANKARA (AA) - Başkentli kadınlar, Ankara Büyükşehir Belediyesinin ahşap şekillendirme kursunda, kullanılmayan seçi̇m sandıklarını değerlendirerek çeyiz sandığına dönüştürdü.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kırsal kalkınma ve teşvik çalışmalarının yanı sıra, kırsal ilçelerde yaşayan ev hanımlarının el becerilerini geliştirerek, meslek sahibi olmalarına imkan sunuluyor.

Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanlığı, tarımdan hayvancılığa, arıcılıktan meyve yetiştiriciliğine kadar birçok alandaki projelerle kırsal ekonominin canlanmasında önemli adımlar atarken bir yandan da sosyal projelere imza atıyor.

Çamlıdere'de kadınların meslek edinmesi ve el becerilerinin artması için ahşap şekillendirme kursu açıldı. Kurs hakkında bilgi veren Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven, projenin amacının, Çamlıdere'de kadınların el sanatlarını geliştirmek, çeşitlendirmek, ağaç işçiliği ve oymacılığı sanatına ilgiyi artırmak ve kadınların kazandıkları becerileri mesleki yeterliliğe dönüştürmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

Ahşap şekillendirme sanatını öğrenen ve beceri kazanan kadınlar, kaymakamlıktan bir seferlik aldıkları kullanılmayan seçim sandıklarından çeyiz sandığı yaptı.

Ayrıca kursiyerler, çocuklar için yüzde 100 organik boyalar kullanarak, zeka geliştirici oyuncakların yanı sıra arı kovanları, ballık, köpek kulübesi yapıyorlar.

Bugüne kadar 49 kadının yararlandığı ahşap şekillendirme kursunun halen devam eden ikinci döneminde 24 kursiyer eğitim görüyor.

Mart ayında yapılması planlanan üçüncü dönem kurslarına ise 100'e yakın başvuru yapıldı.

Kurslarda üretilen malzemeler, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen alanlar ve fuarlarda kurulacak stantlarda satılacak, elde edilen gelirler üretimi yapan kadınlara verilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :