Seçim öncesi öğretmen ataması olacak mı? Dershaneler ne olacak?

Seçim öncesi öğretmen ataması olacak mı? Dershaneler ne olacak?

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2015 Temmuzu'nda yapılacak KPSS sınavının sonuçlarına göre Ağustos ayında öğretmen atamalarının yapılacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 4+4+4 Eğitim sistemini değiştirmeyi düşünmediklerini, sistemin oturduğunu gördüklerini ve tasarımlarına daha uyumlu hale geldiğini söyledi.

Bakan Avcı, "Bu sistemi çocukların ilgi duyduğu alanlara yönelmesi ve yeteneklerini daha kolay yetiştirmelerini sağlamak için getirdik" dedi.

"Dönüşmeyen dershane kalmayacak"

Dershanelerin dönüştürülmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Avcı, "Dönüşmeyen dershane kalmayacak, bunlar ya ilkokul ya ortaokul ya da özel okul olacak. 2206 dershane dönüşüm için müracaat etti, 2174'ününkü kabul edildi. Ancak yasa dışı faaliyette bulunan dershaneler bu kapsama dahil değil" diye konuştu.

"Seçim ataması gibi popülist bir şey olmaz"

Nabi Avcı, merakla beklenen öğretmen atamaları ile ilgili de konuştu. 2015 Temmuzu'nda yapılacak KPSS sınavının sonuçlarına göre Ağustos ayında öğretmen atamalarının yapılacağını belirten Avcı, "Seçim ataması gibi popülist bir şey olmaz"  ifadesini kullandı.

"Öğretmen eşi atamalarındaki 3 yıl şartı geçerli"

Öğretmen eşi atamalarında getirilen eşin 3 yıl sigortalı çalışma şartıyla ilgili düzenleme konusunda da bilgi veren Milli Eğitim Bakanı, "Bu sene uyarlama sürecini geciktirerek geçen yıl müracaat edenleri mağdur etmemek için 1 yıl çalışanların da atamalarını yaptık ama artık onu yapacak durumda değiliz. Şimdi üç yıl böyle bir zorunluluğumuz var" şeklinde konuştu.

A Haber'de Zeynep Bayramoğlu'nun sunduğu Kadraj programında masaya yatırıldı. Programın konuğu Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ydı.

Etiketler :