Seçgin gündemi değerlendirdi

Seçgin gündemi değerlendirdi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya İl Başkanı Osman Seçgin basın mensupları ile bir araya gelerek ülke ve Konya gündemini değerlendirdi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya İl Başkanı Osman Seçgin basın mensupları ile bir araya geldi. BBP Konya İl Başkanlığında gerçekleştirilen basın toplantısında Seçgin, ülke ve Konya gündemine dair açıklamalarda bulundu. Seçgin’e basın toplantısında BBP İl Başkan Yardımcıları Mehmet Atasagun,  Hidayet Turhan ve İl Sekreteri Adnan Eker eşlik etti.

‘TÜRKİYE- ABD İLİŞKİLERİNDE OLUMLU SAYFA AÇILDI’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyaretinin Türkiye- ABD ilişkilerinde olumlu bir sayfa açtığına dikkat çeken BBP Konya İl Başkanı Osman Seçgin, “ Uluslararası ilişkilerde sürekli dostluklar veya düşmanlıklar olmaz. Asıl olan ülke menfaatleridir. Maalesef bizde birçok konuda olduğu gibi dış politikamızı da duygularımıza terk ettik. Buradan hareketle;  geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanımızın ABD ziyareti gerçekleşti. Gitsin-Gitmesin tartışmaları ile ülke gündemi uzun süre meşgul edildi. Sanki bu ziyarete turistik bir gezi veya dost ziyareti gibi bir anlam yüklenilmeye çalışıldı. Ama gördük ki uluslararası ilişkilerde diploması askeri güç kadar önemli bir konuymuş. Başta terör örgütü PKK-YPG ve FETÖ olmak üzere, Suriye’nin Kuzeyindeki güvenli bölge, sözde ermeni meselesi ve yaptırımlar dâhil bütün konular açıklıkla konuşulmuştur. Bu durumu ortak basın toplantısında yapılan açıklamalar da net bir şekilde görülmüştür. Tabi gönlümüz arzu ederdi ki sözde ermeni tasarısında olduğu gibi, FETÖ terör örgütü elebaşının iadesi konusunda da,  PKK-YPG konusunda da, Suriye’nin kuzeyinde oluşturulan güvenli bölgenin kontrolünün Türkiye’ye verilmesi konusunda da, Yine S-400 ve F-35 konularında da bir mutabakata varılabilseydi. Yine de Bu ziyarette güven bunalımı yaşanan TÜRKİYE-ABD ilişkilerinde her konuda tam bir uzlaşma yâda mutabakat olmasa da olumlu anlamda yeni bir sayfa açılmış görünüyor” ifadelerini kullandı.

secgin-gundemi-degerlendirdi-(2).jpg

‘EKONOMİK OLARAK ZOR BİR DÖNEM YAŞIYORUZ’

Ekonomik anlamda zor bir dönemin yaşadığına da dikkat çeken BBP İl Başkanı Seçgin, “  Ekonomik olarak gerçekten zor bir dönem yaşıyoruz. Ücretlilerin, artan enflasyonla alım gücü iyice düştü. Esnaf ve sanatkârlar ise siftah yapmadan işyerini kapatır noktaya geldi. Üstüne birde yapılan zamlarla toplum ciddi bir ekonomik zorluk içine girmiştir. Tarımda ise Mevsimsel kaynaklı verim düşüklüğüne bir de girdi maliyetlerindeki anormal artışlar eklenince çiftçinin durumu da ciddi şekilde zorlaşmıştır. Toplumun tüm kesimlerinde oluşan ve kendisini ciddi şekilde hissettiren Ekonomik sıkıntı için iktidarın acil tedbirler alması gerekmektedir. Bunun için başta asgari ücret vergi dışı bırakılmalı, esnaf ve sanatkârlarla birlikte reel sektöre teşvikler oluşturulmalı, tarımsal desteklerde de bırakın düşürmeyi artışlar yapılmalıdır” dedi.

‘METRO’NUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Geçtiğimiz hafta Konya Metrosunun ihalesinin yapıldığını ve metro projesinin Konyalılar için takipçileri olduklarını ifade eden Seçgin, “Şehrimizin Metro ihalesi yapıldı. Konya’mıza hayırlı olsun, İnşallah planlanan sürede bitirilerek 2023 yılında kullanıma açılır. Bizler de bunun takipçisi olacağız. Tabii Anadolu’nun Merkezinde bir yıldız olabilecek potansiyele sahip olan Konya’mızın yapmış olduğu üretimi özellikle ihraç edebilmek için Konya-Mersin tren yolu projesine de bir an önce başlanmalı. Böylece Anadolu’nun Lojistik merkezi olabilme kapasitesine sahip olan Şehrimiz bu anlamda da değerlendirilmelidir” dedi. Seçgin ayrıca 2020 Avrupa Şampiyonası finallerine katılmayı garantileyen A Milli Futbol Takımımızı tebrik ederek, bu sene ilk defa uygulanan ara tatilin öğrencilere hayırlar getirmesini diledi.