Seccade üzerinde ayakkabı ile mesaj kime?

Seccade üzerinde ayakkabı ile mesaj kime?

Fetullah Gülen’i yakından tanıyan isimlerden Hüseyin Gülerce, Gülen’in Wall Street Journal’e verdiği fotoğrafı yorumladı. Gülerce; “Gülen’in seccade üzerine ayakkabıyla çıktığı fotoğrafla Haçlılara, Batı’ya mesaj verdiğini yazdı

İşte Gülerce'nin o yazısı:

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal, 15 Temmuz’un yıldönümünde FETÖ terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen ile beş gün önce bir röportaj yaptı. Tabii ondan “saygın”, “saygıdeğer” diye bahsederek…

Röportajda yayınlanan bir fotoğrafın verdiği mesaj merak edildi. Fotoğrafta, Gülen’in seccadeye ayakkabıyla basarak poz verdiği görülüyor.

Ayakkabısı ev ayakkabısı olsa da F. Gülen, seccadeye ayakkabı ile basmasının halk tarafından saygısızlık olarak görüleceğini elbet biliyor. Ama milletimize hakaret etmeyi, darbeye karşı çıkan halkımızı düşüncesizlikle suçlamayı, demokrasi nöbetlerine ahmaklık demeyi çok rahat yaptığı için bu saygısızlığı umursamıyor.

Seccade üzerinde ayakkabı ile durmak Batı’ya, Haçlı zihniyeti sahiplerine bir mesajdır.

Batı istihbarat servisleri ile F. Gülen arasında, AK Parti’nin kuruluş döneminden itibaren Erdoğan’ın önünü kesmek, onu siyaseten bitirmek için organik bir işbirliği var.

AK Parti 14 Ağustos 2001’de kuruldu. Fetullah Gülen’in Pensilvanya’ya gidişi de 22 Mart 1999. Gülen’in bu gidişi ilk değildi. 1992'de, sonra da 1994, 1996 ve 1997’de de Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmişti.

F. Gülen Gezi olaylarından, 17/25 Aralık’a, Ocak 2014’te MİT TIR’larının durdurulması ihanetinden 15 Temmuz darbe girişimine hep Erdoğan’ın ve AK Parti iktidarının bitirilmesi için Batı’ya jurnallerde bulundu. Batı’ya, Haçlı zihniyetine sürekli mesajlar verdi.

Birkaç örneği hatırlatayım:

Soru: Geçmişte Museviler ve İsrail hakkındaki bazı söylemleriniz anti-semitik olarak algılandı. Buna cevabınız nedir?

Gülen: Samimiyetle itiraf etmem lazım ki ayet ve hadisleri yanlış anlamış ve yaptığım izahlarda yanılmış, olabilirim.” (ABD dergisi The Atlantic'e verdiği özel röportajdan. 15 Ağustos 2013)

“AKP baskılarının tek kurbanının bizler olduğu zannedilmesin. Barışçı çevreci protestocular, Kürtler, Aleviler, gayrimüslimler ve iktidar partisiyle birlikte hareket etmeyen bazı Sünni Müslüman gruplar da bu politikadan nasibini almıştır. Türkiye’nin idarecileri, sadece Batı’yı kendinden uzaklaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda Türkiye’ye Ortadoğu’da itibar kaybettiriyor.” (Gülen’in 3 Şubat 2015’te New York Times’ta yayımlanan makalesinden)

“Kusurlarımız olmuştur!” sözümüz, özür dileme değildir. Kim görmüş Musaların Firavunlardan özür dilediğini…” (28 Ağustos 2015) (Burada Kılıçdaroğlu’nun Maltepe’de yaptığı konuşmada, “Her Firavun’un bir Musa’sı vardır” sözünü hatırlayalım.)

“Türkiye hızla iç savaşa gidiyor. Batı acilen müdahale etsin, AK Parti hükümetini düşürsün.” (Mısır’ın Al Ghad TV kanalına konuşmasından. 4 Ağustos 2016)

“Dünya liderleri, Erdoğan’ın cadı avına karşı etkili bir tutum geliştirmezse, Türkiye’de Cumhurbaşkanını durduracak bir iç dinamik yok.” (ABD haber sitesi Politico’ya beyanat. 9 Eylül 2016)

“Erdoğan’ı, Türkiye’yi AB’ye hazırlama vaadi ve NATO için destekledik. ABD beni bağrına basmıştır. Bu koca millete saygısızlık etmemek için elimi kolumu sallayarak buradan gitmek istemiyorum.” (23 Eylül 2016. Alman "Die Zeit" ve İspanyol "El Pais" gazeteleri ile Alman haber ajansı dpa'ya Pensilvanya'da verdiği ortak mülakattan)

“Türkiye’nin Avrupalı müttefiklerinin ve ABD’nin desteğine ihtiyacı var. NATO Türkiye’den, ittifakın normlarına sadık kalmasını talep edebilir.” (Washington Post’a yazdığı makaleden. –Makale Erdoğan’ın Washington ziyareti esnasında yayımlandı.- 16 Mayıs 2017)

“Haçlı'nın ülkenizi işgal etmesi çok tehlikeli değildir. Çünkü sizinle onlar arasında kırmızıçizgiler vardır. Bir kere onlar sizin kadınınıza kızınıza ilişmezler. Mabedinize ilişmezler. İlişmemiş Haçlılar.” ( Pensilvanya’daki konuşmasından. 20 Ağustos 2016)

Seccade üzerinde ayakkabı ile verdiği poz evet, Haçlılara, Batı’ya mesajdır. “İşte seccade ayaklarımın altında, daha ne yapmamı istiyorsunuz" diyor...

Hüseyin Gülerce-Star

seccade-uzerinde-ayakkabi-ile-mesaj-kime.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum