Sebze fide satışı bu sene zirvede

Sebze fide satışı bu sene zirvede

Geçtiğimiz sezon sebzelerin oldukça yüksek fiyatlara satılması vatandaşı üretim yapmaya yöneltti. Sebze fidesi dikim sezonun gelmesiyle fide satan dükkanlarda satışlar rekor kırdı.

Yaz aylarını yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar bahçelerinde ve balkonlarında sebze fidesi satın almaya başladı. Konya Melike Hatun Çarşısı civarında sebze fidesi satan dükkanlar, adeta dolup taştı. Fide satışı yapan Mustafa Kemal Sinop, bu yıl sebze fide satışının rekor seviyelerde olduğunu söyledi.

sebze-fide-satisi--(7).jpg

Satışların bu yıl yükselmesinin nedenini kış aylarındaki sebze fiyatlarının çok yüksek olmasına bağlayan Sinop, “Biz yıllardır burada fide satışı yapıyoruz. Bu sene her 10 vatandaştan 6’sı fide aldı diyebiliriz. Vatandaş, bu sene kendi sebzesini kendisi üretip kurutacağını söylüyor. Durum böyle olunca da herkes balkonda, saksılarda veya kendi imkanları dahilinde oluşturdukları yerlerde sebzelerini üretecekler” dedi.

sebze-fide-satisi--(1).jpg

SATIŞLAR RAMAZAN BAYRAMINDAN SONRA BİTİYOR

Sebze fidesi üreten ve satışını yapan Sinop, fideler hakkında bazı bilgiler de verdi. Sinop, sebze fidesi dikim sezonun başlayalı iki hafta olduğunu söyleyerek bu sürenin Ramazan bayramı sonunda biteceği bilgisini verdi. Sinop bu sene ençok, domates, patlıcan, biber ve satalatalık fidelerinin satıldığın söyledi.

sebze-fide-satisi--(13).jpg

VATANDAŞ KENDİ ÜRETİMİNİ KENDİ YAPMAK İSTİYOR

Sebze fide satışında yoğunluk yaşanırken bir taraftan vatandaşlar da kendi ürünlerini kendi üretme gayretine düştüler. Kış aylarında sebze fiyatlarının yükselmesi vatandaşı üretime yöneltirken, vatandaşlar artık kurutmalık ürünlerle kışa girecek. Evinin çevresine birçok sebze ektiğini ve  ekmeye devam ettiğini söyleyen Nermin Kopar isimli vatandaş, “Bu yıl sebze fiyatlarının çok pahalı olması bizleri direkt üretime yöneltti. Daha önce çok az olarak nane, marul, roka gibi ürünler ekiyordum. Artık bu sene domates, patlıcan ve biber gibi ana ürünleri kendim yetiştirip kışa hazırlık yapacağım” dedi.

sebze-fide-satisi--(10).jpg