Şeb-i Arus’a Diplomat Akını

Şeb-i Arus’a Diplomat Akını

Finlandiya Büyükelçisi Kairamo: ““Konya’da, Türk kültürünün barışçıl, incelikli ve ruh okşayıcı yönünü görme fırsatını buldum”

Hz. Mevlana’nın 744’üncü Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında düzenlenen etkinliklere katılmak üzere birçok yabancı diplomat Konya’ya geldi.

Konya İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünce, 7-17 Aralık 2017 tarihleri arasında düzenlenen Hz. Mevlana’nın 744’üncü Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında düzenlenen etkinliklere katılmak üzere, Konya Valisi Yakup Canbolat’ın davetlisi olarak, birçok yabancı diplomat ve büyükelçilik görevlileri aileleriyle birlikte Konya’ya geldi. Konya’da Mevlana Müzesi başta olmak tarihi ve turistik yerleri ziyaret eden misafirler, akşamda Mevlana Kültür Merkezindeki Türk Tasavvuf Müziği Konseri ve Sema Ayin-Şerifi’ni izledi.

finlandiya-1.jpeg

KONYA VALİSİNE TEŞEKKÜR

Finlandiya Büyükelçisi Paivi Kairamo, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerine gönderdiği mesajında, Konya Valisi Yakup Canbolat’a nazik davetlerinden ötürü teşekkür ederek, Konya’da bulunmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Mevlana Müzesi ve Sema gösterisinden çok etkilendiği bildiren Büyükelçi Kairamo; “Konya’da, Türk kültürünün barışçıl, incelikli ve ruh okşayıcı yönünü görme fırsatını bulduğunu da” sözlerine ekledi.

finlandiya-2.jpeg

11 ÜLKEDEN DİPLOMAT KONYA’YA GELDİ

Hz. Mevlana’nın 744’üncü Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında düzenlenen etkinliklere katılmak üzere, Konya’ya gelen diğer diplomatlar ise şöyle; Bosna-Hersek Büyükelçisi Bakir Sadoviç, Kuveyt Büyükelçisi Ghassan Al-Zawawi, Sudan Büyükelçisi Dr. Yousif Ahmed Eltayeb El Kordofani, İspanya Büyükelçiliği Kültür Ateşesi Isabel Araiz, İran Büyükelçisi Mohammad Ebrahim Taherian Fard, İran Büyükelçiliği Müsteşarı Ali Reza Delkhosh, Hindistan Büyükelçilik Müsteşarı Vanaja K. Thekkat, Hindistan Büyükelçiliği İkinci Katibi Govinda Raju ve Makedonya Büyükelçiliği Savunma Ateşei Kurmay Albay Zharko Risteski, programa aileleri ve büyükelçilik görevlileriyle katıldı. 17 Aralık’a kadar devam edecek anma etkinliklerine katılması beklenen diğer diplomatlar ise şöyle; İran Büyükelçiliği Müsteşarı Ali Reza Jafarbeyglou, Pakistan Büyükelçiliği Basın Ataşesi Abdul Akbar, Fas Krallığı Büyükelçiği İletişim ve Kültür İşleri Müsteşarı Nouzha Sahel, Tayland Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Charkrienorrathip Sevikul ve İran Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Hasan Safarkhani. Ayrıca Pakistan Adalet Bakan Yardımcısı Muhammad Zarafullah Khan’ın beraberindeki heyetle birlikte 17 Aralık’taki Şeb-i Arus etkinliklerine katılması bekleniyor.

kuveyt.jpg