Şeb-i Arus için Konya'ya geldiler

Şeb-i Arus için Konya'ya geldiler

Esenler Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte "Bir Kitap Bir Dünya" projesinin başarılı 150 öğrencisi, Türk İslam mutasavvıfı, şair ve düşünürü Hz. Mevlana’nın 744. Vuslat Yıldönümü kapsamında Konya'da Şeb-i Arus etkinliklerine katıldı.

 

TARİHİ MEKÂNLARI GEZDİLER

Esenler Dörtyol Meydanı’nda Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu tarafından uğurlandıktan sonra belediyeye ait otobüslerle Konya’ya doğru yolculuğa çıkan öğrenciler, 2 gün boyunca unutulmaz bir gezi yaşadı. Uzman rehberler eşliğinde Konya’yı karış karış gezen öğrenciler, gezi süresince Konya’nın tarihi ve kültürel mekânlarını ziyaret ederek şehri yakından tanıma şansı yakaladılar.

ŞEB-İ ARUS HEYECANI

İlk olarak Meram Bağları'nı gezen öğrenciler, Konya'nın yeşil vadisinin keyfini çıkardılar. Daha sonra Tavus Baba Türbesi, Tarihi Sille Köyü ve Sahip Ata Külliyesi'ni  ziyaret eden öğrenciler, gezilerine tarihi bir mola vermiş oldular. Hep birlikte yenen akşam yemeğinin ardından soluğu Şeb-i Arus törenlerinde alan öğrenciler, düzenlenen etkinlikleri büyük bir ilgiyle izledi. Dünyanın her yerinden gelen binlerce insanla birlikte aynı atmosferde Şeb-i Arus törenlerine katılmanın heyecanını yaşayan öğrenciler, okunan duaları ve Tasavvuf Müziği Sanatçısı Ahmet Özhan'ın seslendirdiği ilahileri dinledikten sonra yaklaşık 1 saat süren Sema gösterilerine de hayran kaldılar.

KONYA'YI KEŞFETTİLER

Törenin ardından Mevlana Müzesi’ni gezen öğrenciler, müzedeki her bir eseri dikkatlice inceledikten sonra, Şems Türbesi’ni, Karatay Medresesi'ni de ziyaret ettikten sonra Konya’nın doğal güzelliklerini de keşfe çıkan öğrenciler, Alâeddin Tepesi ve Alâeddin Camii ve İnce Minareli Medrese’yi ziyaret ederek Konya’yı tepeden seyretme fırsatı buldular. 80 Binde Devri Alem Parkı'nı gezdikten sonra Konya Çarşısı’nda alışveriş molası veren öğrenciler, yakınları için Konya’ya özgü hediyeler aldıktan sonra İstanbul’a döndüler.