Sayıştay'ın 153. Kuruluş Yıl Dönümü

Sayıştay'ın 153. Kuruluş Yıl Dönümü

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştay Başkanlığının, yetişmiş kadroları ve disiplinli çalışma düzeniyle ülkedeki tüm kurumlara örnek olduğuna inandığını bildirdi.

Erdoğan, Sayıştay'ın 153. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımlayarak, Sayıştay Başkanı Recai Akyel ve üyelerle kurumun tüm çalışanlarını tebrik etti. 

Devletin işleyişinin temel taşlarından biri olarak 1862 yılından beri millete ve ülkeye hizmet veren Sayıştay Başkanlığının 153. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Erdoğan, 2010'da çıkan yeni Sayıştay Kanunu ile kurumun önünde yeni bir dönemin açıldığına inandığını belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi, yani, millet adına kamu kaynaklarının etkin yönetimini denetleme görevini üstlenen Sayıştay Başkanlığımızın, yetişmiş kadroları ve disiplinli çalışma düzeniyle ülkemizdeki tüm kurumlara örnek olduğuna inanıyorum. Kamu idarelerinin tüm mali işlemlerinin denetimini ve bu çerçevede yürütülen faaliyetlerin hukuka uygunluğunu denetleyen Sayıştay Başkanlığımız, devletin şeffaflaşmasında çok önemli işleve sahiptir.

Milletimizin kamunun mali hizmetlerini denetleyen eli olarak, bugüne kadar yürüttüğü çalışmaları takdirle takip ettiğimiz Sayıştay Başkanlığımızın, önümüzdeki dönemde de milletimizin hakkını ve menfaatlerini koruma sorumluluğunu yerine getireceğinden şüphe duymuyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı