Savunma sanayisi kulüpleri tek çatı altında toplanacak

Savunma sanayisi kulüpleri tek çatı altında toplanacak

İTÜ SAVTEK Yönetim Kurulu Başkanı Çelik:- "Üniversitelerin savunma sanayisiyle ilgili kulüplerini bir araya getirmek istiyoruz. Bu, gerek kulüplerde gerekse sektörde olumlu karşılandı" - "Bu sayede kulüpler hem daha büyük etkinlikler yapabilecek hem de se

ANKARA (AA) - MUSTAFA ÇALKAYA - İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Savunma Teknolojileri Kulübü (SAVTEK) çeşitli üniversitelerde sayıları son yıllarda hızla artan savunma sanayisi kulüplerini tek çatı altında toplamak için çalışma başlattı.

İTÜ SAVTEK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Can Çelik, AA muhabirine, birçok üniversitede savunma, havacılık ve uzay alanlarına ilgili duyan öğrenciler tarafından kulüpler kurulduğunu söyledi.

Her kulübün olanakları ölçüsünde çeşitli çalışmalar yaptığını anlatan Çelik, bu kulüplerin etkinliklerinin artırılması gerektiğini ifade etti. Çelik, üniversitelerde savunma sanayisinin tamamını kapsayan bir kulübün olmadığını, bunların daha çok havacılığa yönelik olduğunu dile getirdi.

Çelik, üniversite öğrencileriyle temas kurmak isteyen sektördeki firmaların sayıları hızla artan kulüplerle ayrı ayrı iletişim kurmakta zorlandığını belirtti. Savunma sanayisiyle ilgili kulüplerin bir araya gelerek bir platform oluşturduklarında daha büyük etkinlikler yapabileceğini vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Sektördeki şirketlerden gelen talep üzerine havacılık kulüplerinin hepsiyle iletişme geçtik. Şirket temsilcileri 'Neden toplu halde bir iş yapılmıyor?' diyorlar. Çünkü toplu halde yapılan işlerde çok daha iyi sonuçlar ortaya çıkacak. Platformu hayata geçirmek için ilk adımı SAVTEK olarak attık ve diğer kulüplere çağrıda bulunduk. Bu ihtiyaçlardan yola çıkarak üniversitelerin savunma sanayisiyle ilgili kulüplerini bir araya getirmek istiyoruz. Bu, gerek kulüplerde gerekse sektörde olumlu karşılandı. Kurulacak platform sayesinde firmaların da bizim de etki alanımız artacak. Bu etkinliklerin kulüplere getirisi çok büyük olacak. Bu sayede kulüpler hem daha büyük etkinlikler yapabilecek hem de sektördeki firmalarla etkileşim artacak."

Kulüplerin bir araya gelerek oluşturacağı platformun sektöre ilgi duyan öğrencilere yol göstereceğini belirten Çelik, oluşturulacak iletişim kanalları sayesinde uluslararası yarışmalar için takımlar çıkarılabileceğini ifade etti. Çelik, "Bu sene yeni bir atılım yaptık ve 3 başarılı takım transfer ettik, böylece 4 takımımız oldu. Biz kendi etki alanımızı ve gücümüzü bu takımlara da aktarmak istiyoruz. Artık firmaların karşısına çıktığımızda, sadece etkinlik yapıyoruz demeyeceğiz, 'Bizim 4 takımımız var, bunlar ürün çıkartan takımlar, biz bunlar için destek istiyoruz' diyeceğiz." ifadelerini kullandı.

SAVTEK bünyesindeki takımlardan "Saka Ar-Ge" insansız hava araçları ve uydu, "Lagari thrust" roket, "SAVTEK Tekni"k ve "Prothean" ise insansız hava aracı alanlarında çalışmalar yürütüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :