Savcı Sayan'dan Kılıçdaroğlu'nun 'Ezan' açıklamasına cevap: "Atatürk, Bilal-i Habeş'le akraba mıydı?

Savcı Sayan'dan Kılıçdaroğlu'nun 'Ezan' açıklamasına cevap: "Atatürk, Bilal-i Habeş'le akraba mıydı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "5 vakit ezan Atatürk sayesinde okunuyor." sözlerine, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'dan cevap geldi. Sayan, twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Acaba Atatürk'ün Bilal-i Habeş'le akrabalığı var mı?"

img_5040.pngCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "5 vakit ezan Atatürk sayesinde okunuyor." sözlerine, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'dan cevap geldi. Sayan, twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Acaba Atatürk'ün Bilal-i Habeş'le akrabalığı var mı? Bunu da merak etmeye başladım." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin grup toplantısında söylediği ve sosyal medyada hala paylaşılan, '5 vakit ezan Atatürk sayesinde okunuyor' ifadelerine, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan twitter hesabından cevap verdi.

 

"İyi hoş da Atatürk, kimin sayesinde ezanı öğrendi? Kimin sayesinde dinini yaşayabildi? Bunu da hatırlatmakta fayda var sayın Kılıçdaroğlu." diyen Sayan, "Acaba Atatürk'ün Bilal-i Habeş'le akrabalığı var mı? Bunu da merak etmeye başladım." ifadelerini kullandı.

Savcı Sayan'ın mesajına yorum yapan takipçileri "Biri her gün 5 vakit Cuma kılar, diğeri 'ben günde 60,70 evde iftar açıyorum.' der. İslam Dini hiçbir dönem siyasete bu kadar malzeme olmadı." diyerek tepkisini gösterdi.

 

 

 

 

Etiketler :