Savcı mütalaa verdi... Canan Kaftancıoğlu'na 17 yıl hapis talebi!

Savcı mütalaa verdi... Canan Kaftancıoğlu'na 17 yıl hapis talebi!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında duruşma savcısı mütalaasını açıkladı.

Savcı, Canan Kaftancıoğlu'nun "Cumhurbaşkanına hakaret", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme", "Silahlı terör örgütü propagandası yapmak", "Kamu görevlisine hakaret", "Türkiye cumhuriyeti devleti askeri teşkilatını aşağılamak" suçlarından 4 yıl 10 aydan 17 yıl kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

NEDEN YARGILANIYOR?

Canan Kaftancıoğlu, daha önce konu ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği ifadede Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü tarafından soruşturma izni verilen tweetlerden sadece "Tarihte bugün: Ermeni Soykırımı başladı. Katledilen Ermeni vatandaşlarımızı anıyoruz. 19.15'te Taksim'de"şeklindeki mesajı kabul etmemişti.

Kaftancıoğlu, "Bu paylaşım benim değildir. Fotoşop veya farklı bir şekilde oluşturulmuş olabilir" dedi. Soruşturma ve kovuşturma izni verilen diğer Twitter paylaşımlarının kendisine ait olduğunu kabul eden Kaftancıoğlu, "Bir kadın, bir hekim, bir insan hakları savunucusu ve siyasetçi olmam dolayısıyla paylaşımları eleştiri ve ifade özgürlüğü çerçevesinde yaptım. Paylaşımların suç olduğunu düşünmüyorum" demişti.

 

"KATİL DEVLET" TWEETİNİ KABUL ETTİ 

"Katil Devlet hesap verecek sloganlarıyla kitle Taksim'e, Agos'a yürüyor" şeklindeki paylaşımı kabul eden Canan Kaftancıoğlu, bu mesaj için şu savunmayı yapmıştı: "Yapılan bir yürüyüş esnasında söylenen sloganların, yani mevcut bir durumun Twitter'da paylaşılmasından ibarettir. Bunun benzeri başkaca paylaşımlar vardır."

O TWEETİ DE KABUL ETTİ

15 Temmuz 2016 tarihinde "Tekbir getirerek boğaz kesilerek mi demokrasi mücadelesi verilir. İnandığınız Allah'ınız sizin de belanızı versin" şeklindeki paylaşımı kendisinin yaptığını kabul eden CHP'li Kaftancıoğlu, "Orada dini değerleri aşağılama gibi bir durum söz konusu değildir. İnançlı birinin asla böyle bir şeyi yapmayacağını ifade etmek istedim. Bela okumanın da suç olduğunu düşünmüyorum. İfade ettiğim gibi hakkımda kovuşturma ve soruşturma izni verilmiş olan Twitter paylaşımlarımın biri dışında hepsini ben yaptım. Canan Kaftancıoğlu kullanıcı isimli hesap bana aittir. Halen de kullanmaktayım" demişti.

ERDOĞAN'DAN ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Canan Kaftancıoğlu sadece devlete hakaret etmekle suçlanmıyor. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve annesi Tenzile Erdoğan'a da hakaretle suçlanıyor.Geçtiğimiz yılın başında görevini devralırken attığı tweetleri önce inkar eden sonra emniyet raporu ile kabul etmek zorunda kalan Canan Kaftancıoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şu sözlerle özür dilemişti:

 "Gezi olaylarıyla ilgili her türlü paylaştığım her şeyin arkasındayım, bir şey hariç. En barışçıl olayın FETÖ'cü polisler tarafından nasıl püskürtüldüğünü ve bastırıldığını hepimiz biliyoruz. O zamanlar ben de herkes gibi bir sürü duvar paylaşımı ve yazılar paylaştım. Orada gözümden kaçmış bir şey var. Hepimiz insanız ve hata yapabiliriz. Ben de orada yaptığım hatayı özür dileyerek sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın annesine küfür olan bir duvar yazısını içeren görseli de paylaşmışım. Ben hiç kimsenin annesine bir şey dedirtmeyeceğim gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın annesine de bir şey dedirtmem. Bu sebeple kendisinden özür dilediğimi samimiyetimle belirtmek isterim"

Etiketler :