"Savaşın çocukları" Arda Turan ile top koşturmak istiyor

"Savaşın çocukları" Arda Turan ile top koşturmak istiyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak sığındıkları Türkiye'de, Kilis Belediyesinin desteğiyle kurulan futbol takımında forma giyen Suriyeli çocukların en büyük hayali, hayranı oldukları milli futbolcu Arda Turan ile top koşturup ondan bir şeyler öğrenmek - S

KİLİS (AA) - İZZET MAZI - Savaşın yüreklerinde açtığı yaraları, Kilis Belediyesinin verdiği destekle aşarak, kurulan futbol takımında top koşturan Suriyeli minikler, hayranı oldukları milli futbolcu Arda Turan ile maç yapmanın hayalini kuruyor.

Kilis Belediyesinin, savaşın yaşattığı travmalardan bir an önce kurtulmaları ve yaşama daha kolay adapte olabilmeleri için imkan sunduğu Suriyeli minikler, kurulan futbol takımında Türk akranları ile karşılaşmalara çıkıyor.

Belediyeye ait bir sahanın tahsis edildiği çocuklar, yine belediye tarafından temin edilen formaları ile dostluk karşılaşmalarına katılıp, çok sevdikleri futbolla yaşama dahil oluyor.

Gösterdikleri performans ile profesyonelleri aratmayan minikler, hayranı oldukları milli futbolcu Arda Turan'ı Kilis'te ağırlayarak karşılıklı top koşturmak istiyor.

Suriyeli çocuklardan 12 yaşındaki Ahmet Samo, Türkiye'ye 8 yaşındayken geldiğini belirtti.

Türkiye'ye sığınırken üzerindeki kıyafetlerden başka hiçbir şeyi olmadığını anlatan Samo, yerleştikleri Kilis'te kendilerine her türlü imkanın sağlandığını söyledi.

Belediyenin sunduğu hizmetler sayesinde bir futbol takımı kurduklarını kaydeden Samo, Kilis'te mutlu bir yaşamları olduğunu, futbolla ilgilenerek kendini geliştirme imkanı bulduğunu dile getirdi.

Büyüyünce Arda Turan gibi bir futbolcu olmak istediğini belirten Samo, "Arda Turan çok iyi futbol oynayan birisi. Onu çok seviyorum. Onunla top oynamanın hayaliyle yaşıyorum, onun Kilis'e gelmesini istiyorum." dedi.

Sığınmacılardan 11 yaşındaki Ahmet Tohumcu da Suriye'deki savaş nedeniyle çok sıkıntı günler geçirdiklerini ve Türkiye'ye göç etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Türkiye'ye ailesiyle geldiklerinde henüz 8 yaşında olduğunu ve zor zamanların ardından şimdi kendilerine sunulan imkanlar sayesinde çok sevdiği futbol bile oynar hale geldiklerini ifade eden Tohumcu, ilerde Arda Turan gibi bir futbolcu olmak istediğini kaydetti.

Tohumcu, "Arda Turan ile bir dakikalığına olsa bile top oynamak ve ondan bir şeyler öğrenmek istiyorum. İlerde bir gün onun gibi olmayı istiyorum. Arda Turan biz seni bekliyoruz. Seninle top oynamak istiyoruz." diye konuştu.

- "Arda Turan'ın çocukların umuduna umut katmasını istiyoruz"

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Türkiye'nin hemen yanı başında dünyanın en vahşi savaşlarından birinin yaşandığını ve 6 yıldır sürdüğünü anımsattı.

Savaşın, çocuklara pek çok acılar yaşattığını vurgulayan Kara, şunları kaydetti:

"Çocukların gözleri önünde anneleri, babaları, kardeşleri öldürülüyor, memleketleri yok ediliyor ve bu çocuklar çok ciddi bir travma yaşıyorlar. Hayata küsüyorlar ve umutlarını kaybediyorlar. Bu çocuklar barışın ve umudun ana şehri Kilis'e geldikten sonra yeniden umutları yeşerdi. Hayata küsen çocuklar yeniden hayata tutunmaya başladılar ve bugün Arda Turan ile top koşturmak isteyen, umudu yeşermiş çocuklar haline geldiler. Bu da Kilis'teki misafirperverliğin, insanları bağrına basmanın, mağdura ve mazluma sahip çıkmanın göstergesi. Şimdi çocuklarımız Suriyeli çocuklarımızla beraber maç yapıyor ve bu maçın sonunda da ortak istek olarak Arda Turan'ı Kilis'e bekliyorlar. Bu konuda her türlü desteği vereceğimizi açık ve net beyan ediyoruz. Arda Turan'ın Kilis'e gelmesini bu çocuklarla birkaç dakika da olsa top koşturup onların umuduna umut katmasını ve sessiz bir şekilde çığlık atarak seslerini dünyaya duyurmasına vesile olmasını yürekten istiyor ve Arda Turan'ı Kilis'e bekliyoruz."

Futbol takımının antrenörü Mahmut Samo da iç savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kaldıklarını, Türkiye'den başka hiç kimsenin kendilerine sahip çıkmadığını belirtti.

Türkiye'ye geldiklerinde Kilis Belediyesinin kendilerine sahip çıktığını ifade eden Samo, belediyenin kendileri için stadı açtığını dile getirdi. Samo, "Bize 'gelin oynayın' dediler. Çocuklar burada birlikte oynuyorlar. Ayrıca kıyafetleri de getirdiler. Şimdi Türk çocuklarıyla Suriyeli çocuklar burada birlikte oynuyorlar ama çocuklarımızın bir istekleri daha var, Arda Turan'ı çok seviyorlar, onun gelmesini istiyorlar." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :