Savaşın acılarını tuvallere yansıtıyor

Savaşın acılarını tuvallere yansıtıyor

Halep'te bombardıman ve çatışmaların yoğunlaşması üzerine 3 yıl önce Gaziantep'e sığınan İmad Saud Ganaimi, atölyeye çevirdiği evinde özlemini duyduğu Suriye'yi ve savaşın yaşattığı acıları resmediyor- Ganaimi: "Suriyelilerin yaşadığı acıları çiziyorum. S

GAZİANTEP (AA) - FERİDE PELİN İNAL - Suriye'nin Halep kentindeki çatışmaların ve bombardımanın yoğunlaşması üzerine 3 yıl önce ülkesini terk eden 55 yaşındaki ressam İmad Saud Ganaimi, Gaziantep'te atölyeye çevirdiği evinde özlemini duyduğu ülkesini ve savaşın acılarını tuvallerine yansıtıyor.

Şam Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde iç mimarlık eğitimi alan, ülkesinde mimarlığın yanı sıra dekorasyon ve hattatlık yaparak geçimini sağlayan 7 çocuk babası Ganaimi, iç savaş nedeniyle Halep'te bombardımanlar yüzünden şartlar iyice ağırlaşınca, eşi ve çocuklarından 2'si ile Türkiye'ye sığındı.

Kilis'te, yaklaşık 2,5 yıl yaşayan daha sonra ailesini de yanına alarak Gaziantep'e yerleşen Ganaimi, yaşadıkları onca zorluğa rağmen resim tutkusundan vazgeçmiyor. Gaziantep'te yerleştiği evin bir odasını atölyeye çeviren ve iç savaş sırasında tanıklık ettiği birbirinden farklı dramları, Esed zulmü yüzünden hapishanelere düşenlerin hikayesini tuvallere aktaran Ganaimi, bir nebze de olsa acılarından uzaklaşmaya çalışıyor.

Ganaimi, ayrıca bir gün yine özlemini duyduğu eski günlere dönmenin umuduyla anılarındaki Suriye'yi de resmediyor.

- "Acıları çiziyorum"

Ganaimi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'ki iç savaş başladığında ülkesinden ayrılması düşünmediğini ancak işlerin iyice kötüye gitmesi ve yaşanan acıların dayanılmaz hale gelmesi üzerine Türkiye'ye göç etmeye karar verdiklerini söyledi.

Ülkesinde yaşanan acılara yakından tanıklık ettiğini ve değiştirmeye gücünün yetmediği konuları resimlerine yansıtarak dünyanın ilgisini bu alana çekmeye çalıştığını ifade eden Ganaimi, "Suriyelilerin yaşadığı acıları çiziyorum. Savaştan, bombadan kaçıp buraya sığındık. Ev, elektrik, yiyecek hiçbir şey yok. İnsanlar hapiste, çok zor durumdalar. Bunları resimlerimde anlatıyorum. İmkanım olmadığı için evimi atölyeye çevirdim hem çalışıyorum hem de burada çizdiğim resimleri satarak para kazanmaya çalışıyorum." diye konuştu.

Resim yapmayı babasından öğrendiğini, kendisinin de 10 ve 14 yaşındaki iki çocuğuna öğrettiğini dile getiren Ganaimi, konu bulma konusunda en büyük yardımcısının evlatları olduğunu sözlerine ekledi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :