Savaş Suçu Zanlısı Şeşely, İade Talebine Tepkili

Savaş Suçu Zanlısı Şeşely, İade Talebine Tepkili

Lahey'deki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICTY) tarafından Sırbistan Adalet Bakanlığı'na gönderilen "iade talebini" değerlendiren Şeşely, "kendi rızasıyla" yeniden tutukevine dönmeyeceğini söyledi

BELGRAD (AA) - Sağlık sorunları nedeniyle kasım ayında geçici olarak serbest bırakılan Sırp savaş suçu zanlısı Voyislav Şeşely, "kendi rızasıyla" yeniden tutukevine dönmeyeceğini açıkladı.

Belgrad Yüksek Mahkemesi önünde, gazetecilere açıklamada bulunan Şeşely, Lahey'deki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICTY) tarafından Sırbistan Adalet Bakanlığı'na gönderilen "iade talebini" değerlendirdi.

Sırbistan yargısının hakkında alacağı her karara saygı göstereceğini belirten Şeşely, "Kendi rızamla hiçbir yere dönmeyeceğim" dedi.

Şeşely, iade talebinin Bakanlığa ulaşmasının ardından hükümetten hiç kimsenin kendisi ile irtibat kurmadığını ileri sürerek, "Hiçbir irtibatım olmadı, talep gelmesi halinde kabul de etmeyeceğim. Sadece mahkemeden çağrılmam halinde bu çağrıya yanıt veririm" diye konuştu.

2012 yılında ABD, AB, NATO ve Kosova bayraklarını yakmak gerekçesiyle yargılan Sırp Radikal Partisi (SRS) Genel Başkan Yardımcısı Nemanya Şaroviç'in davasında tanık olarak ifade veren Şeşely, Lahey'deki tutukevinde bulunduğu dönemde, söz konusu bayrakları yakması için Şaroviç'e kendisinin talimat verdiğini mahkeme heyetine söylediğini belirtti.

ICTY Temyiz Konseyi, Sırbistan Adalet Bakanlığı'na önceki gün gönderdiği yazılı talepte, Şeşely'in en kısa zamanda tutukevine iade edilmesini istemişti.

Kaynak:Haber Kaynağı