Savaş mağduru kadınlar ailelerini "sütle" geçindirecek

Savaş mağduru kadınlar ailelerini "sütle" geçindirecek

Suriye'deki çatışmalarda eşlerini kaybederek evin reisliğini üstlenen kadınlara, süt ürünleri fabrikasında istihdam sağlanıyor- Projenin sorumlusu ziraat mühendisi Yusuf:- "Proje, hem bölgenin yerlisi hem de yerinden edilerek gelen kadınlara destek vermey

İDLİB (AA) - EŞREF MUSA/BURAK KARACAOĞLU - Suriye’nin Halep iline bağlı Etarib beldesinde eşlerini savaşta kaybeden kadınlar, ailelerini geçindirebilmek için süt ürünleri fabrikasında eğitim alıyor.

Beled (Vatan) isimli sivil toplum kuruluşu, bu yılın başından bu yana eşlerini kaybederek ailesinin sorumluluğunu üstlenmiş kadınlara istihdam sağlıyor.


Kuruluşun sorumlusu ziraat mühendisi Sami Yusuf. AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurdukları süt ürünleri fabrikasında yapılan ayran, yoğurt ve peynir çeşitlerinin Halep’in kırsalındaki köy ve beldelere pazarlandığını söyledi.


Fabrikada günde 5 yüz litre süt işlediklerini belirten Yusuf, şunları kaydetti:


"Proje, hem bölgenin yerlisi hem de yerinden edilerek gelen kadınlara destek vermeyi amaçlıyor. 6 ay boyunca 30 kadına istihdam sağlayacak. Her ay 5 kadına sütü işleme eğitimi verilecek."


Yusuf, her ay başında eğitimini tamamlamış 5 kadına maddi destek ve ekipman hibe edilerek kendi evinde veya kuracağı tesiste iş sahibi olma fırsatı sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi.


- "Kendi ayaklarımızın üstünde durabileceğiz"


Proje kapsamında eğitim alan dokuz çocuk annesi Seher Um Muhammed, "Ailemi geçindirmek için bir yerden gelirim yok. Projeye adımı kaydettirerek işe başladım. 15 gündür çalışıyoruz. Yoğurt, peynir, loru öğreniyoruz." dedi.

Üç çocuk annesi Huda el Veys, "Yaklaşık bir haftadır çalışıyorum. Süt ürünleri elde etme eğitimini alıyoruz. Kendi ayaklarımızın üstünde durabileceğiz." diye konuştu.


İki çocuk annesi Fatıma Um Muhammed de, "Hem çalışıyoruz hem de eğitim almaya devam ediyoruz. Ailemizin geçimini sağlıyoruz." ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :