Savaş mağdurları yaşam merkezinde hayata tutunuyor

Savaş mağdurları yaşam merkezinde hayata tutunuyor

Suriye'deki iç savaşta yaralanan veya yakınlarını kaybeden bazı sığınmacılara El Vefa Yardımlaşma ve Kalkınma Derneğince Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde açılan merkezde psikolojik destek ve rehabilitasyon hizmeti veriliyor- Merkezin sorumlusu Musa: - "El ve b

HATAY (AA) - CEM GENCO - Ülkelerindeki iç savaşta yaralanan veya yakınlarını kaybeden bazı Suriyeliler, El Vefa Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği tarafından Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde açılan yaşam merkezinde hayata tutunuyor.

Dernek tarafından bir yıl önce Reyhanlı'da açılan merkezde, iç savaşta yetim kalan çocukların yanı sıra çatışma ve hava saldırılarında uzuvlarını kaybetmiş 300'e yakın Suriyeli barınıyor.

Suriyelilere rehabilitasyon, barınma, psikolojik destek ve 3 öğün yemek hizmeti verilen merkezde, ihtiyaçlar uzman görevlilerce karşılanıyor.

Merkezin sorumlusu Ebu Musa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaş mağdurlarına destek olmak için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Suriyelilerin acılarını bir nebze de olsa dindirmeye çalıştıklarını kaydeden Musa, "'Savaşın derin izlerini taşıyan kardeşlerimizin yanında olmak istedik. Gönüllü 15 çalışanımızla yaklaşık 300 kişiye hizmet veriyoruz. 72 odalı merkezimizde barınma, psikolojik ve rehabilitasyon desteği veriyoruz." dedi.

Musa, merkezde tüm hizmetlerin ücretsiz olarak sunulduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

"El Vefa Yardımlaşma ve Kalkınma Derneğimiz tarafından yapılan desteklerle bu hizmetleri veriyoruz. Daha çok destek geldiği anda daha çok Suriyeli savaş mağduru insana ulaşmayı hedefliyoruz. Kardeşlerimizin tüm sorunlarıyla birebir yakından ilgileniyoruz. El ve bacaklarını kaybederek merkezimize gelen birçok kardeşimize çeşitli kuruluşların da destekleriyle protez takılma işlemleri de gerçekleşti. 24 saat çalışan merkezimizde kardeşlerimizin dertleriyle birebir yakından ilgileniyoruz. Gecenin kaçı olursa olsun, taleplerine karşılık veriyoruz."

- Çocuklara özel ilgi

Musa, merkezde aralarında yetimlerin de olduğu Suriyeli çocukların da bulunduğunu belirterek, küçük sığınmacıların adeta özel misafir gibi ilgi gördüğünü söyledi.

Çocukları merkezde en iyi şekilde hayata hazırlamaya çalıştıklarını vurgulayan Musa, ''Suriye'deki iç savaşta yakınlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan yetim çocuklarımız, yetimhanede hem ders çalışıyor hem de eğlenme fırsatı buluyor. Gönüllü çalışanlarımız çocuklarımızı sportif, sanatsal ve el becerilerini geliştirici etkinliklere dahil ederek, bedensel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlıyor. Çocuklarımıza burada psikolojik destek de veriyoruz.'' diye konuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :