SATURK 1. yıl değerlendirme toplantısı yapıldı

SATURK 1. yıl değerlendirme toplantısı yapıldı

Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu (SATURK)’un 1. Yıl Değerlendirme Toplantısı Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş başkanlığında Ankara’da gerçekleşti.

SATURK Üyesi olan Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in de YÖK’ü temsilen hazır bulunduğu toplantıya, Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hacı Ömer Tontuş, Sağlık Turizmi Daire Başkanı Metin Şeref, SATURK üyeleri, Tanıtım ve Fiyatlandırma Grubu Üyeleri, Mevzuat ve Akreditasyon Çalışma Grubu Üyeleri, Eğitim ve Planlama Çalışma Grubu Üyeleri de katıldı.

Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hacı Ömer Tontuş’un konuşmasıyla başlayan toplantı, kurulun 1 yıl içerisinde yaptığı çalışmaların sunumuyla devam etti. Sağlık turizmini geliştirmek için gereksinimlerin ve çözümlerin konuşulduğu toplantıda katılımcılar sorunlarını Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş’e iletti. Sorunları dikkatle dinleyen Gümüş, önerilerin dikkate alınarak değerlendirileceğini belirtti.

Toplantıda konuşulan konulardan biri de 10. Kalkınma Planı 2014-2018 Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Programıydı. Bu programla Türkiye’nin Dünya’da yükselen pazar konumunda olduğu; medikal turizm, termal turizm ve yaşlı-engelli turizmi alanlarındaki hizmet kalitesinin yükseltilerek rekabet gücünün artırılmaya çalışıldığı ifade edildi.

2016 hedeflerinin konuşulması sonrası Yrd. Doç. Dr. Hacı Ömer Tontuş’un katılımcılara teşekkür etmesiyle toplantı sona erdi.